Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter de bakre lagren Axle Wheel i en 1999 Ford Expedition

Den 1999 Ford Expedition är byggd på en F150 plattform. Expeditionen använder en 9,75-tums bakaxel. Axlarna kvarhålls med C-clips vid slutet av drivaxeln, inuti differentialhållaren. De axellager är av rulltyp. En misslyckad axellagers kan yttra sig som ett brus på bakhjulet eller växellådsolja läcker förbi olja sigill. Vid byte av axellager, måste oljetätningarna också bytas ut. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
Shop trasor
Ratchet och Hylsnyckelsats
Packning skrapa
Needle tång näsa
dräneringskärlet
Stor spårskruvmejsel
glidhammare
Axel lageravdragare
Packning sealer
Differential packning
Momentnyckel
Växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Park expeditionen på en plan, hårdgjord yta, och inte i parkeringsbromsen. Placera stoppklossar framför framhjulen. Lossa muttrarna på bakhjulen, sedan höja den bakre delen av expeditionen med en domkraft, och stödja den med pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och bakhjulen.
2

Ta bort de bakre bromstrumman. För skivbromsar, använd ett Ratchet och uttag för att ta bort den nedre bromsok montering bolt och lossa den övre bulten. Pivot bromsok fram och bort från rotorn. Avlägsna rotorn. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under differentialhuset. Ta bort skruvarna som håller på bäraren omslaget med en spärr och uttag. Fånga växellådsolja i tråget. Ta bort den gamla packning, och använda en packning skrapa för att ta bort material från locket och differentialhuset. Torka båda ytorna med en trasa.
4

Undersök bäraraggregat inuti huset, och du kommer att se det stora vertikalt monterade kuggkrans. Bredvid kuggkrans, som löper genom bärarhuset, kommer du att se pinjongaxeln. Vrid bäraggregat tills du tittar i slutet av skaftet. Den går genom hål i båda sidor av bärarenheten. Till höger om axeln är en liten bult som skruvas in i bärarenheten och i ingrepp med änden av skaftet. Placera en stor skruvmejsel mellan differentialhuset och en av bultarna som håller krondrevet på bäraren montering. Detta är för att hindra transportören från att vända när du tar bort den lilla skruven. Avlägsna bulten med en spärr och uttag.
5

Vrid bäraggregat 180 grader tills du tittar på hålet på andra sidan av bäraren församling som håller pinjongaxeln. Skjut ut axeln av bäraranordningen i denna riktning. Dra ut axeln tills den stegade delen av skaftet i kontakt med krondrevet.
6

Skjut den yttre änden av axeln i mot mitten av differentialhuset. Flytta tillbaka under Expedition, kommer du att kunna se slutet på den drivaxel. Axeln axeln har en C-klämma i ett spår på änden av axeln. Använd nål-tång för att försiktigt ta bort klippet. Avlägsna C-klämman för den andra axeln på samma sätt. Rotera inte differentialen när pinjongaxeln dras ut. Skjut axlarna ut i slutet av axeln rören.
7

Bifoga en axel lageravdragare till en glidhammare. Sätt lageravdragare genom centrum av lagret. Använda glidhammare, extrahera lagret och olja sigill. Upprepa för det andra lagret och olja sigill. Rengör änden av axeln rör med en trasa. Observera att det finns ett litet steg inuti axelrör att axeln lagersäten mot.
8

Tryck på det nya lagret i axelrör med en hammare och en hylsa med samma storlek som på utsidan av bäring. Seat lagret mot steget i axelrör. Coat gummi läpp oljetätningen med växellådsolja. Använd samma uttag för att knacka oljetätningen i axeln röret. Se till att tätningsringen är i jämnhöjd med änden av röret. Upprepa för den andra lager och tätningar. Skjut axeln i axeln röret tillräckligt långt så att du kan installera om C-klippet. När du har installerat klippet, dra ut på axeln som sittplats klippet i urtaget i den lilla spindeln redskap. Upprepa för den andra axeln.
9

Skjut pinjongaxeln tillbaka genom bäraren. Sätt ett par droppar av icke-härdande gängtätning på kugghjulsaxeln bulten och installera bulten. Dra åt bulten till 20 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Coat packningen monteringsytan på differential locket och packningen monteringsytan på differentialhuset med packning sealer. Coat en sida av en ny differentiell packning med packning sealer och tryck på packningen på den differentiella locket. Coat den andra sidan av packningen med packningen sealer, och placera locket på huset. Montera bultarna och dra åt dem tills locket bara sitter mot huset. Inflyttning i ett korsvis, med momentnyckel 30 foot-pounds.
11

Ta bort påfyllningspluggen från differential lock. Tillsätt 4 dl begränsad-slip friktionsmodifieringsmedlet till differentialen, sedan fylla den med 75W-140 GL-5 syntetisk växellådsolja. Det är fullt när växellådsolja når botten av påfyllningshålet. Sätt tillbaka och dra åt påfyllningspluggen.
12

Installera bromstrumman eller installera rotorn och vrid bromsok tillbaka på rotorn. Dra bromsok bultar till 30 foot-pounds. Montera hjulen och montera muttrarna. Höj Expedition och ta bort domkraften. Sänk Expedition till marken. Dra åt muttrarna. Provkör och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74173.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.