Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man stämmer en RX8

Mazda RX-8 är en mycket avancerad bil som kan kosta mycket pengar att underhålla. Utföra tune-ups och oljebyten själv kan vara mycket kostnadseffektivt och det kommer också att lära dig alla detaljer i bilen om något behöver repareras. Stämma motorn tar tid och tålamod, men fördelarna uppväger de negativa. Saker du behöver
Worldwide diagnossystem enhet
Timing ljus
Avgasanalysator
Visa fler instruktioner
Motor TuneUp Förberedelser
1

Placera din växelväljaren i Park (P) eller Neutral (N).
2

Stäng av alla elektriska tillbehör, såsom luftkonditionering och radio.
3 < p> Tryck på gasen för att öka hastigheten till 2.500 till 3.500 rpm och vänta tills kylfläktarna startar. Fordonet kommer att vara i parken eller neutrala, så det kommer inte att gå under detta steg.
4

Släpp gaspedalen när kylfläktarna startar. Vänta tills kylfläktarna sluta köra innan du fortsätter arbetet.
5

Anslut en diagnostisk enhet (WDS) till DLC-2. DLC-2 är placerad under rattstången och till vänster om ratten nära pedalerna. Det kommer att se ut som en rektangulär vik som har ingenting ansluten till det.
6

Kontrollera att tomgångsvarvtalet av fordonet vid 760-860 rpm för en automatisk växellåda eller 750-850 rpm för manuell överföring. Koden på den diagnostiska enhet som betecknar rpm borde läsa "RPM PID." Addera Inspektera tändinställningen
7

Anslut stroboskop framåt rotorhöljet. Den främre rotorn bostäder är på framsidan av motorn vänd mot den främre stötfångaren.
8

Slå på "testläge" på timing ljus. För att komma in i stroboskop i testläge, måste du använda "testsimuleringen" funktionen.
9

Bekräfta positionerna för "Excenteraxel Plates". På framsidan av motorn, ska du se till att den främre luckan på rotorhusets har ett vitt märke på den. Själva motorn har också ett vitt märke. De vita markeringarna bör uppradade korrekt.
10

Bekräfta tändningen är -5 grader. Använda den diagnostiska enheten, bör du hitta detta under "SPARK-L"-avsnittet.
11

Vrid testet läget.
Inspektera tomgång

12

Slå på "testläge" på timing ljus. För att komma in i stroboskop i testläge, måste du använda "testsimuleringen" funktionen.
13

Verifiera motorns varvtal, med RPM DATA-funktionen på den diagnostiska enheten. Eftersom du ska ha alla laster avstängd --- strålkastare, luftkonditionering, värme, avfrostnings --- avstängd, ska tomgångsvarvtalet vara 760-860 rpm för en automatisk växellåda eller 750-850 för en manuell växellåda.

14

Vrid "Test Mode" off.
Kontrollera att idle blandningen av förordning
15

Utför steg 1, 2 och 3 .
16

Placera avgasmätare stick in i avgasröret.
17

Kontrollera att utsläppsnivån är upp till EPA standarder. NOx-nivå bör 0.07. tte NMOG nivå bör vara 0,055, bör CO-nivån vara 2.1. PM bör vara 0,01, och HCHO nivån bör vara 0,011.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74188.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.