Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kan jag köra med en trasig Strut ?

En strut är en suspension komponent som dämpar en bil rörelser och hindrar den från att studsa på sina fjädrar . Stagen är ofta dyra att ersätta, men kör på en bruten stöttan är inte en bra idé . Suspension Skador

När en sträva är bruten, är en del av fordonet fri att röra sig längre och snabbare än de andra. Detta ökar slitaget på de andra fjädringskomponenter och kan orsaka fel på dessa komponenter . Skador på andra fjädringskomponenter kan kraftigt öka kostnaderna för nödvändiga reparationer .
Styrning Skador

ökade rörelser tillåts av den brutna staget också kan öka belastningen på styrningen systemet och göra att den skadas. Dessutom är fjädring och styrning systemkomponenter typiskt monterade nära varandra . När en strut raster får staget själv slå och skada styrkomponenter .
Förlorad kontroll

fjädringssystem är ansvarig för att hålla hjulen i kontakt med vägen , är detta särskilt viktigt på ojämna vägbanor och under nödbromsning . Utan en korrekt fungerande stötta, kommer fordonet tenderar att studsa , vilket orsakar ett hjul att inte korrekt kontakta vägen. Detta kan orsaka en föraren att tappa kontrollen över fordonet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74189.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.