Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ta bort och ersätt en 1991 Honda Accord Pump Vatten

En fordonets vattenpump används för att driva motorns kylvätska genom kylsystemet för att hålla motorn från överhettning. Under 1991 Honda Accord själva motorn, genom användning av kamrem, driver vattenpumpen. Om vattenpumpen inte motorn kan överhettas och orsaka stora skador. Om detta händer kommer den gamla vattenpumpen måste tas bort och ersättas med en ny. Under 1991 Honda Accord, är vattenpumpen placerad på vänster sida av motorn precis bakom den främre vänstra däcket. Saker du behöver
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

koppla bort batteriet från motorn genom att ta bort kabeln går till den negativa polen på batteri. Detta för att säkerställa att det inte finns någon elektricitet går till bilen så ingenting kan kort.
2

Töm kylvätska från motorn genom att öppna kontakten i botten av radiatorn. Låt kylvätskan rinna ut i en ren behållare så att det kan återanvändas efter installationen av den nya vattenpumpen.
3

Passa inställningsmärkena på motorn genom att vrida vevaxeln tills cylindernummer en når den övre dödpunkten (TDC) av kompressionstakten. Ta av kamrem och se till att motorn inte startar vid någon tidpunkt under borttagande eller utbyte processen.
4

Skruva loss de sex skruvarna som håller i vattenpumpen, och se till att hålla koll av vilket hål varje bult kom från. De skruvskallar är 1 mm i diameter.
5

Dra vattenpumpen och O-ringen från motorn för att slutföra borttagningen.
Installation

6

Lägg ett tätningsmedel på gummi ytan av den nya vattenpumpen ligger nära avluftningshålet att skydda den från rivning.
7

Sätt den nya O-ringen och vattenpump i plats där den gamla pumpen kom från på motorn. Se till att hålen för bultarna på den nya pumpen är uppradade med hålen på motorn.
8

tillbaka de sex skruvarna på den nya vattenpumpen. Använd en momentnyckel för att dra dem till 9 ft-lbs. av vridmoment.
9

Byt kamremmen på motorn och häll kylvätska ur behållaren tillbaka in i kylaren. Se till att kylvätskan helt fylld innan fordonet.
10

Anslut batteriet till motorn genom att ansluta den negativa kabeln till den negativa batteripolen och starta bilen. Kontrollera om någon överdriven läcker som kommer från den nyinstallerade vattenpumpen. En liten mängd vätska som kommer från dräneringsshål okej.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74200.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.