Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Insprutare på en Ford F150

Ford F-150 spridare är konstruerade för lång livslängd. Även regelbunden rengöring håller bränsleinsprutarna fungerar bra, har bränsleinjektorer rörliga delar som slits ut. Slitna eller trasiga bränsle injektorer resultera i otillräcklig eller för mycket bränsle som förbrukas under förbränningsprocessen. Felaktig förbränning kan leda till skador på motorn eller katalysatorn. Bränslespridare som är slitna eller skadade bör bytas. För att undvika framtida misslyckanden, om man insprutare har gått dåligt på grund av slitage, är byte av samtliga spridare rekommenderas. Saker du behöver
Liten Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
bränsleinjektorer
Bränsleinsprutare O-ringar
Motorolja
Fuel line Removal Tool - Ford specifik
Visa fler instruktioner
Tillträde bränsleinsprutarna
1

Minska trycket i bränslesystemet. Om bilen är utrustad med ett bränsle säkerhet cut-off switch - oftast placerad på passagerarsidan främre foten panelen på F-150 - tillgång och ta bort den elektroniska kontakten. Detta kommer att inaktivera bränslepumpen. Sätt på motorn flera gånger för att avlägsna eventuell bränsletrycket i raderna. Motorn kommer inte att hålla igång, är det normalt.
2

Lossa batterikablarna för att undvika brandrisk när man arbetar med bränsle.
3

Ta bort alla motor svepning, luftintag röret, vakuumledningarna och andra bolt-on tillbehör som begränsar tillgången till bränsle rälsen. Unbolt bränslefördelningsröret från motorn. Metallen bränslefördelningsröret kommer stagas till motorn med en eller två skruvar.
4

Ta bränsleinsprutaren elektronik kontakten från varje injektor bytas ut.
5

Lift bränslet Räcken av bränsleinsprutarna. Lyft slutet av bränsleskenan närmast stötfångaren och pop varje insprutare gratis. Vissa injektorer kommer att stanna i motorn och andra kommer att finnas kvar i bränsleledningen. Alla injektorer som frigörs från antingen motorn eller bränsleskenan behöver nya o-ringar.
6

Ta bränsleinsprutaren från både motor och bränsle järnväg. Inspektera injektor för saknade o-ringar. Två o-ringar borde finnas, en för den övre anslutningen på bränsleledningen, och ett för den nedre anslutningen till motorn. Lokalisera de saknade o-ringar och kasta.
Byt spridarna
7

Byt ut O-ringarna med nya O-ringar. Smörj de nya O-ringarna med motorolja och skjut över ändarna av bränslespridare. Nya injektorer kommer ofta med o-ringar installerade. Smörj de förinstallerade o-ringar med motorolja. En droppe olja på fingret smort på O-ringen är tillräcklig.
8

in den nya insprutare i motorn hålet. Tryck nedåt tills bränslepumpen sitter ordentligt. En popping känsla kan kännas, men inte alltid. Dra uppåt på injektorn. Ett ordentligt injektor motstår borttagning.
9

Byt ut alla O-ringar på spridarna som bränslet järnväg togs bort. Byt bränsleskenan på varje injektor.
10

Bolt bränsleskenan till motorn och byt bolt-on tillbehör bort för att komma åt bränslefördelningsröret. Byt bränsleinsprutaren elektronik pluggar. Byt ut alla vacuum bort linjer. Byt röret luftintag. Byt ut motorns svepning, om sådan finns.
11

Anslut batteriet. Återanslut bränslesäkerhet cut-off switch plugg. Vrid tändningsnyckeln till elektroniken läget endast i fem sekunder och stänga. Upprepa tändningsnyckeln på /av sekvensen två gånger för att låta bränslepumpen att trycksätta bränsleledningen. Inspektera bränsle skenor för läckor och reparera. Om det behövs, gå tillbaka till steg 1.
12

Starta fordonet för att bekräfta installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74229.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.