Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bränslepump på en 1991 Cougar

The Mercury Cougar är en bilmodell som tillverkas av Lincoln-Mercury uppdelning av Ford Motor Company. I 1991 års Mercury Cougar är en full-size coupe som tillhör den sjunde generationen av dessa fordon. Det kan ha en sex-cylindrig 3.8L motor eller en åtta-cylindrig 5.0L motor. Bränslepumpen i en 1991 Mercury Cougar fäster bränsletanken, så ersätter bränslepumpen kräver att du tar ut tanken. Saker du behöver
Hylsnyckel
bränsletrycksmätaren T80L-9974-A
Bensin container
Jack står
Ordet jack
Planka
butik trasa sälja Grease
Ny bränslepump
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Lossa locket på bränsletanken och ta bort locket för bränslet tryckbegränsningsventil på bränsleskenan. Anslut bränsle tryckmätare T80L-9974-A till säkerhetsventil och placera dess dräneringsslangen i en bensindunk. Öppna manometer och tappa ut bränsle från bränslesystemet i behållaren. Koppla bränsletrycksmätaren.
2

Höj fordonet och stödja dess bakre ände med pallbockar. Sifon så mycket bränsle från bränsletanken som möjligt och koppla bort filler slangen från bränsletanken. Demontera avgasröret och sköldar avgaser från bränsletanken. Placera en domkraft under bränsletanken och placera en planka av trä ovanpå bränsletanken. Lossa muttrarna för spännband på bränsletanken och sänka bränsletanken något så att du kan koppla bort bränsleledningen elektriska ledningar från bränsletanken. Ta bort luftdeflektorn från de kvarhållande remmar av bränsletanken. Sänk bränsletanken och ta bort den från bilen.
3

Rengör området runt hållarflänsen för bränslepumpen på bränsletanken. Vrid låsringen för bränslepumpen moturs och lossa låsringen. Koppla loss bränslepumpen och konsol från bränsletanken och kassera tätningsringen.
4

Rengör monteringsflänsen för bränslepumpen och spåret för tätningsringen på bränsletanken. Applicera ett tunt lager fett på den nya tätningsringen och placera tätningsringen i spåret på bränsletanken. Anslut den nya bränslepumpen och fästet i bränsletanken utan att skada bränslefiltret. Passa tangenterna på bränslepumpen med hålen på fästet. Montera låsringen till bränslepumpen så att flikarna på låsringen är under ringen flikarna på bränsletanken. Vrid låsringen medurs tills den når gränsen för sin rörelse.
5

Anslut bränsletanken till fordonet och sänka bilen. Sätt minst 10 liter bränsle i bränsletanken. Installera en bränsletrycksmätaren på säkerhetsventilen och anslut den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Slå på tändningen för tre sekunder åt gången tills bränslet trycket når 35 psi. Ta bort tryckmätaren och täcka avlastningsventilen med locket. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74248.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.