Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en bränslepump på en 1983 Cadillac Eldorado

1983 års Cadillac Eldorado presenterade en åtta-cylindrig 4,1-liltre motor med spjällhus injektion, eller TBI. Denna typ av bränsleinsprutning använder en låg-tryck bränslepump för att leverera bränsle vid ett tryck av nio till 13 pounds per kvadrattum. Bränslepumpen i 1983 års Cadillac är kopplad till bränsletanken, så en bränslepump byte kräver att du tar ut tanken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
GM Verktyget nej. J-5420
Shop handduk
träblock
Ordet jack
sifonslangen
Punch och hammare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel och öppna filler dörren på bränsletanken. Lossa den elektriska ledningar från bränsle-sändarenhet. Ta bort locket på tryckventil i bränsleledningen, och installera GM Verktyget nej. J-5420 på trycket ventilen. Vira en butik handduk runt ventilen och dra åt verktyget för att avlasta bränsletrycket. Koppla bort verktyget och byt ut ventilkåpan.
2

Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft, och hävert så mycket bränsle från bränsletanken som möjligt. Lossa skruven som fäster jordkabeln för bränslepumpen till tvärbalk under fordonet. Lossa bränsleledningarna från framsidan av bränsletanken. Addera 3

Placera ett träblock på en pallbock, och stöder tanken med stödbenet. Koppla bort skruv på vardera sidan av fästbanden för bränsletanken. Sänk stödbenet något, och koppla bort den elektriska kontakten till bränslepumpen. Sänk ner stödbenet helt, och ta bort bränsletanken från fordonet.
4

Lossa låsmuttrarna som håller fast den elektriska ledningar för bränslepumpen till bränslemätaren tanken. Vrid låsringen på bränslepumpen moturs med en stans och hammare. Lossa låsringen från bränslepumpen, och ta bort bränslepumpen ur bränsletanken.
5

Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg två till fyra i omvänd ordning. Dra åt skruvarna för spännbanden på bränsletanken till 25 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74251.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.