Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Rostfritt åtdragningsmoment Specifikationer

Rostfria bultar är populära fästelement på grund av sin styrka och motståndskraft mot korrosion. Även i många hushåll bultarna dras åt tills de känner sig tillräckligt stram, industrier och bilmekaniker kräver särskilda åtdragningsmoment för bultar för att säkerställa att de dras åt tillräckligt. Beroende på bulten storlek, konstruktion, tyg, och smörjning, vridmoment specifikationer variera från bult till bult och situation till situation, och bör följas noggrant. Storlekar och Trådar

Bultar identifieras genom sina storlekar och trådar. Skruvar kan vara så liten som antalet en skruv, som är 1/16 av en tum eller så stor som antalet 24, som är 3/8 av en tum för de vanligaste skruvdimensioner. Deras ämnen listas efter avståndet mellan trådarna och antal per skruv, och listas så här:. 1/4 x 20, vilket innebär att skruven har en diameter på 1/4 av en tum och har 20 gängor per tum

Typer

Rostfria bultar finns i många typer, är den vanligaste som kallas 18-8 och 316. Den 18-8 rostfri bult består av cirka 18 procent krom och 8 procent nickel. Dessa skruvar är extremt korrosionsbeständig. Den 316 rostfri skruv, avsedd för industriella miljöer, har en högre nickelhalt och är austenitiska (tempereras för styrka vid låga temperaturer) och icke-magnetiskt. Dessa rostfria bultar håller upp under extrem stress och används i tung industri och som en del av kirurgiska implantat för människor och djur.
Åtdragningsmomentspecifikationer

De 2-56 bultarna är två inches i diameter med 56 gängor per tum, vridmoment till 2,5 inch-pounds för 18-8 rostfritt stål och till 2,6 tum-pounds för rostfritt stål 316. Bultar som är 4 inches i diameter och har 40 gängor per tum kräver 5,2 tum-pounds vridmoment om de är 18-8 rostfritt stål och 5,5 tum-pounds vridmoment om de är 316 rostfritt stål. För 18-8 rostfria bultar med en storlek av 6-32, vridmoment till 9.6 inch-pounds, för 316 rostfria bultar av samma storlek, vridmoment till 10,0 tum-pounds. De 1-14 bultar tillverkade av 18-8 rostfritt stål vridmoment till 3110 inch-pounds, och de tillverkade av 316 rostfritt stål vridmoment till 3250 inch-pounds.
Variationer
< p> Dessa och andra specifikationer på åtdragningsmoment för bultar är en utgångspunkt, men variationer finns beroende på typ och mängd som används för smörjning. Om du vill räkna ut ditt eget moment, kan du använda följande formel: Vridmoment = 1,33 gånger friktionskoefficienten gånger diametern gånger nödvändig förspänning, eller T = K x U x D x P. Använd 0,2 som koefficienten av friktion för torra, eller un-lubed fästelement och 0.09 för lubed kära. Dessa är inte exakta värden, men är acceptabla medelvärden.

Att bestämma förspänning, ta den etablerade ultimata styrkan i din fästanordning (denna information kommer att finnas tillgänglig på din järnaffär), och multiplicera det med 2/3 för att bestämma sträckgräns. Multiplicera kolvens gänga område vid den fulla sträckgräns och 2/3 för att bestämma dess förspänning. När du har fyllt i dessa värden, kan du bestämma din bultens moment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74268.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.