Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Speedo Gear

Den "speedo" växel hänvisar tekniskt till hastighetsmätaren redskap, vilken är en plast eller fiber redskap som är vinkelrät mot den utgående axeln hos transmissionen. Växeln glider på en sexhörning eller kvadratisk axel ansluten till en flexibel kabel som turer till baksidan av hastighetsmätaren. Växlarna finns i olika storlekar anpassade till däckets omkrets för att ge en korrekt mekanisk hastighetsmätning. Det är viktigt att regelbundet kontrollera din hastighetsmätare för noggrannhet. Många auto butiker är utrustade för att göra detta. Du kan också kontrollera din hastighetsmätare med en vindruta monterad-Global Positioning satellit (GPS)-systemet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench in
Ordet jack
Jack står
hjulblock
Visa fler instruktioner
Installera en
hastighetsmätarkugghjul
1

Placera block bakom bakdäcken på en solid plan yta. Engagera nödbromsen.
2

Höj typsnitt av fordonet genom att placera ett jack under den främre mitten fordonets ram. Sätt i två pallbockar: en nära varje framhjul under ramen
3

Skjut under fordonet på förarsidan av överföringen nära baksidan av svansen axeln.. Sök efter ledningen som kabel bostäder som ska sättas i svans axeln hos transmissionen.
4

Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort den lilla skruven som håller fast klämman till transmissionen. Ta bort clipset som håller kabeln och redskap komponent i transmissionen.
5

Wiggle och dra kabeln tills den kommer ut ur transmissionen svans axeln. Var noga med att inte skada O-ringen som tätar växelaggregatet till transmissionen. Efter avlägsnande monteringen hastighetsmätarkugghjul, sätter en trasa i hålet för att förhindra oljeläckage.
6

Skjut fiber hastighetsmätarkugghjul utanför torget eller hexagon kabeländen. Jämför den nya växeln med den gamla för liknande storlek och konfiguration. Skjut in den nya växeln på den inre kabeln.
7

Sätt aggregatet hastighetsmätarkugghjul tillbaka i transmissionen. Skada inte O-ringen på montering eller olja kan läcka från denna komponent.
8

Lyft bilen, ta bort domkraften och lägre fordonet till marken. Ta bort hjulblocken.
9

Kör fordonet och jämför hastighetsmätaren läser med det av ett GPS-system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74274.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.