Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Bälten på en 1999 Chrysler 300M

1999 års Chrysler 300M har två olika bälten som följer runt tillbehör remskivorna. Det första bandet är en drivrem som styr kompressorn luftkonditioneringen. Det andra bandet är en serpentin bälte som kontrollerar resterande tillbehör såsom generatorn, servopumpen och vattenpumpen. Båda banden är dragna runt varje utsedd tillbehör remskiva på en metod som gör att tillbehören att fungera från samma bälte. Både drivrem och Serpentine belt spänns av en inställbar spännhjulet. Om remmarna utvecklar något fransiga, byta ut dem omedelbart. Saker du behöver
1/2-tums
spärrnyckel 2 - 1/2-tums drive 8-tums förlängningar
1/2-tums enhet socket set (Metric)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och stötta i stället för att hindra den från att falla.
2

Lokalisera Serpentine belt justerbara spännhjulet som spänner Serpentine belt på framsidan av motorn. Denna justerbara spännhjulet kommer att vara närmast den övre sidan av motorn. Placera en metrisk hylsa på spärrskaft och lossa skruven i mitten av serpentin bälte spännhjulet.
3

bort sockeln från Ratchet och båda 8-tums förlängningar spärren. Sätt uttaget tillbaka på botten av förlängningen. Flytta till undersidan av motorn och justeringen bulten på undersidan av serpentin bälte spännhjulet. Placera ratchet, förlängning och hylsa på justeringsbulten. Vrid justeringsskruven ett par varv för att lossa Serpentine belt. Ta loss remmen från alla tillbehör remskivor och ur motorn också.
4

Ta luftkonditioneringen kompressor bälte från undersidan av motorn också. Lokalisera den justerbara löphjulet för luftkonditionering kompressor remmen på den undre passagerarsidan av motorn. Lossa bulten i centrum av den justerbara spännhjulet med spärrhaken och en socket. Ta bort kontakten och rikta förlängningar tillbaka till Ratchet och skjuta uttaget tillbaka på botten förlängning.
5

Vrid justeringen bulten på undersidan av den justerbara spännhjulet moturs ett par gånger med spärren, förlängningar och uttag. Dra remmen från luftkonditioneringen kompressor remskiva och de övriga blocken.
6

Dra ny luftkonditionering bälte runt samma remskivor inklusive justerbara spännhjulet. Spänn remmen genom att vrida bulten på undersidan av den medurs ställbara remskivan tills bandet är tight. Kontrollera remspänningen genom att trycka inåt på bandet. Bältet får inte ha mer än en halv tum av fri lek att vara ordentligt spänd. Om remmen är för hårt eller för löst, justera efter behov. När bältet är ordentligt åtdragna, dra åt skruven nedåt tätt i centrum av den justerbara spännhjulet.
7

Dra nya serpentin bälte runt alla tillbehör remskivor, runt justerbara spännhjulet. Spänn Serpentine belt genom att vrida bulten på undersidan av den medurs ställbara remskivan tills bandet är tight. Kontrollera remspänningen genom att trycka inåt på bandet. Bältet får inte ha mer än en halv tum av fri lek att vara ordentligt spänd. Om remmen är för hårt eller för löst, justera efter behov. När bältet är ordentligt åtdragna, dra åt skruven nedåt tätt i centrum av den justerbara spännhjulet.
8

Veva 1999 Chrysler 300M i ungefär femton sekunder. Stäng av motorn och kontrollera igen spänningen hos båda remmarna. Om remmarna är för hårt eller för löst, justera spänningen som behövs för att nå önskad halv tum av fri lek Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74275.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.