Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ladda ett dött batteri med en dålig generator

I en korrekt fungerande fordon, ger batteriet tillfälligt makten att starta motorn och köra tillbehör som lampor och radio när motorn är avstängd. Generatorn, å andra sidan, ger el för att driva alla bilens funktioner medan motorn är igång och även laddar batteriet. Om generatorn inte batteriet kommer att dö, eftersom det inte får laddas. Den enda permanenta lösningen på detta problem är att få en ny generator, men du kan ladda batteriet under tiden. Instruktioner
1

hoppa starta din bil. Om batteriet är dött, kan du ge en tillfällig laddning till batteriet med hjälp av startkablar. Anslut kablarna till en kör bil och sedan till batteriet. Låt kablarna anslutna i flera minuter och har föraren av arbetsfordon tryck ner gaspedalen när deras fordon är i parken. Detta kommer att ge ett uppsving av el till batteriet. Starta bilen och koppla loss kablarna.
2

Anslut batteri till en bärbar bil batteriladdare. Se till att laddaren är fulladdat sedan bifoga den röda klämman till den positiva polen på batteriet och den svarta klämman till den negativa polen. Den tid det tar för batteriet fulladdat varierar beroende på styrkan i din laddare. En tio amp laddare tar vanligtvis 45 minuter att ladda. Rådgör med din laddare manual för specifika ladda gånger.
3

Anslut batteriet till en vägg laddare. Om du inte har en bärbar laddare kan du ansluta den till en laddare som ansluts till ett vägguttag. Du kan använda en förlängning ackord om det inte regnar för att ladda batteriet medan det fortfarande är i bilen eller ta ur batteriet. Dra ut batteriet och ta den till där din laddare är. Se till att den sitter på en plan yta medan den laddar. Anslut den svarta klämman till den negativa terminalen och den röda klämman till pluspolen. Lysdioden på laddaren blir grön när batteriet är fulladdat.
4

Gör din egen underhållsladdare. Om du inte har en vägg laddare du kan göra en rännil laddare med en 12V apparat eller mobiltelefon laddning ackord. Helt enkelt skära av kontakten på slutet då separata två trådar som utgör kabeln och dra isär dem. Skala ändarna av trådarna. Använd en multimeter för att avgöra vilken tråd har negativ laddning. Bifoga en svart alligator klipp till den. Fäst en röd alligator klipp till den andra kabeln. Kläm klippen på batteriet och koppla den. En 12V laddare tar cirka 12 timmar att ladda ett tomt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74281.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.