Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Toyota Camry Coil Pack?

Namnet "Camry" är en anglicized tolkning av bilens ursprungliga nomenklatur "Kanmuri," vilket betyder "kronan" på japanska. Lite kunde Toyota ha känt när det infördes bilen 1982 hur lämpligt det namnet skulle bli, eftersom Camry skulle slutligen krönas konungen av kompakta sedaner i Amerika. Tändfunktionen

Det grundläggande syftet med alla bil s tändsystem är att tända luft /bränsle i cylindrarna. Tre grundläggande delarna omfattar tändsystemet: utlösningsmekanismen som skickar energi till tändstiften, tändspolen som förstärker den utlösande energi för att skapa en kraftfull gnista och tändstiftet som tar emot denna energi för att göra luft /bränsleblandningen detonerar. Ju kortare avståndet mellan tändspole och plugg, desto mindre energi systemet förlorar genom resistansen i tråden.
Coil Pack Tändning

Helst ett tändstift ska anslutas direkt till tändspolen så att varje bit av spolens energi går till att skapa en gnista. Det var inte praktiskt på äldre, distributör-drivna bilar, distributören själv var den svaga länken i systemet, så att vinsterna skulle ha varit minimal. Det var inte förrän i mitten av 1980-talet som datorer och magnetiska sensorer var billig nog, tillräckligt kraftfull och sofistikerad nog att upptäcka vevaxelposition och utlösa spolen utan en distributör. När dessa var massproducerade, började tillverkarna att använda en dator för att utlösa flera spolar i en "coil pack." Varje spole tillgänglig energi till två cylindrar.
Direct Ignition

Direkt tändning är en evolution av coil-pack tändning och använder en enda spole monterad direkt på baksidan av tändstiftet i stället för en spole för varje två cylindrar. Direkt tändning är den mest teoretiskt perfekt tändning möjligt med dagens teknik, som erbjuder en mycket kraftfull, datorstyrd gnista utan att förlita sig på en enda rörlig komponent. Den Camry faktiskt inte använder en spole pack, det har direkt tändning med en liten spole-pack-style spole per cylinder
Underlåtenhet

En av de direkta. tändsystemet starkaste trumfkort är att den använder solid-state-tekniken. Det finns inga rörliga delar som kan slitas ut, även vevaxelläget sensorn är helt magnetiskt, så det kan inte slits ut genom normal användning som en mekanisk komponent skulle. Bortsett från datorn misslyckande, är det enda sättet att ett direkt tändsystem kan misslyckas om spolen själv internt shorts ut eller något händer med ledningar mellan spolarna och datorn.
P Om du misstänker fel tändspole, helt enkelt koppla ur ledningsnätet från toppen av pluggen och se om motorn ändrar tonhöjd eller inaktiv kvalitet. Naturligtvis kommer den Camry s omborddiagnos systemet redan ha upptäckt en spole fel och utlöste en lätt kontrollera motorn, så detta kan åtgärden inte skulle vara nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74288.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.