Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

F250 2WD Ford Front End Alignment: The Specifikationer

Den 2010 Ford F-250 tvåhjulsdrift finns i flera trim med olika hytt storlekar och längder säng. Alla trimmar kallades "Super Duty" lastbilar, som Ford fasas ut standard F-250 under 1999. Alla trim kommer med en 5,4-liters, 300-hästkrafter V-8 motor. Med undantag för castervinkeln på dessa trimmar med HD-Suspension, justeringsalternativen specifikationer är samma för alla klippningar. Alignment specifikationer för en viss modell av fordon tenderar att variera från år till år. Det är oerhört viktigt att kontrollera lastbilens årsmodell och upphängning typ innan du försöker göra några justeringar göras. Den bakre anpassningen är inte justerbar på något trim av 2010 Ford F250 tvåhjulsdrift. Caster

axellutningen är framåt eller bakåt för lutning av fordonets styraxeln, med styraxeln är en imaginär linje dragen genom de övre och nedre kulleder för hjuls knogar. Måttet på vinkeln är baserad på en vertikal linje från marken rakt genom centrum av hjulet. Om överdelen av caster lutning passerar på baksidan av den vertikala linjen, mot den bakre delen av fordonet, då hjulet har en positiv caster. Om överdelen av gjutmaskinen sluttningen passerar på framsidan av den vertikala linjen, mot den främre stötfångaren av fordonet, då hjulet har en negativ caster. Den idealiska castervinkel för 2010 Ford F-250 tvåhjulsdrift är 3,6 grader för trim med HD Fjädring och 4,0 grader för alla andra trim. Caster kan variera med 1,2 grader i endera riktningen på alla klippningar, med ett kors tolerans om 0,75 grader.
Camber

camber är för aktiv eller passiv lutning ett hjul när den betraktas från framsidan av ett fordon. Om överdelen av ett hjul kan fällas ut, bort från mitten av fordonet, då hjulet har en positiv välvning. Om överdelen av hjulet lutar i, mot mitten av fordonet, då hjulet har en positiv välvning. Den idealiska kambervinkel för 2010 Ford F-250 tvåhjulsdrift är 0,62 grader, men det kan variera med 0,75 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans om 0,75 grader.
toe-in

tå är skillnaden i utrymmet mellan fronter av de två främre hjulen och uppresningar hos de två framhjulen. Om fronter av hjulen är närmare varandra än de föder är, då hjulen har toe-in. Om fronter av hjulen är längre ifrån varandra än de föder är, då hjulen har toe-out. Toe-in för 2010 Ford F-250 tvåhjulsdrift bör fastställas till 0,1 grader, men det kan variera med 0,25 grader i endera riktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74294.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.