Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur gör jag avkoda en Jeep ID?

Varje Jeep fordon har ett unikt chassinumret, eller VIN, som beskriver detaljer såsom typ av fasthållningsanordning och årsmodell. Vins består av 17 bokstäver och siffror och är användbart om du behöver för att beställa reservdelar eller få en insurance. Du kan använda en avkodning mall för att lära sig vad varje tecken betyder. Instruktioner
1

De första tre tecknen representerar Identification World Tillverkning, eller WMI. För Jeepar, är det första tecknet "1" för "USA", den andra är "J" för "Jeep" och den tredje kunde vara en bokstav eller siffra som anger vilken typ av fordon. Denna tredje karaktär varierar beroende på typen av Jeep.
2

Karaktär fyra representerar totalvikten för vissa Jeepar och motortyp för andra. Titta på Jeep Fan webbplats för att kontrollera vad som gäller för just din bil.
3

Visa karaktärer fem och sex för att ta reda på serien bilen linjen. Till exempel kan tecknet fem vara "J" för Cherokee fyrhjulsdrift och karaktär sex kunde vara "2" för "Bas".
4

Karaktär sju representerar kroppen stil som "7" för "två-dörrars sport utility."
5

Check tecken åtta för att ta reda på motortyp för nyare modell Jeepar eller trimpaket typ för äldre jeepar. Använd webbplatsen Jeep Fan som en korsreferens.
6

Jeep tilldelar tecken nio som en check karaktär för att kontrollera äktheten av VIN.
7

Tecken 10 och 11 identifiera årsmodell och monteringsfabrik, respektive.
8

Tecken 12 till 17 representerar antalet produktions-sekvensen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74297.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.