Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Tips på att ta en duramax till GM för service

Fordonstillverkare rekommenderar ofta att deras fordon tas tillbaka till återförsäljare för service och reservdelar, i syfte att göra vissa allt arbete är gjort på rätt sätt och i enlighet med garantin specifikationer. Ta din Duramax diesel lastbil tillbaka till GM för tjänsten också förbättrar sin inbyte och andrahandsvärde eftersom du kommer att ha en dokumenterad vitsord bevisar vårdkvalitet ditt fordon har haft under sin tid med dig. Det finns flera saker du kan göra för att maximera den service du får när du tar din diesel lastbil till GM för tjänsten. Kvalifikationer

Innan du tar din duramax diesel till återförsäljare för service, måste du prata med återförsäljarens serviceavdelning och se till att de har en certifierad Duramax diesel mekaniker på personal för att arbeta på din lastbilens motor . Många återförsäljare och butiker mekaniker kommer att anställa certifierade tekniker att göra en hel del av de mindre reparationer, men om du vill ha bästa kvalitet på det arbete, måste du se till att alla som kommer att röra din bil har certifierats officiellt av det nationella institutet för Automotive Service Excellence (ASE). Obekräftade mekanik kanske inte har haft rätt utbildning eller utvecklat de färdigheter de behöver för att utföra ordentliga reparationer på din bil. Felaktigt utförda reparationer kan leda till en rad olika huvudvärk på vägen.
P Om din närmaste GM återförsäljare inte har en ASE eller certifierad diesel mekaniker på personal och tillgänglig för att arbeta på din bil, hitta en annan återförsäljare till ta bilen till. Se till att dokumentera din begäran om en certifierad mekaniker i pappersarbete när du släpper din bil ut.
Dokumentation

Document varje kommunikationen mellan dig och återförsäljare i skrift. När du tar din bil för service, ger mekaniken med en lista över problem som du upplever att se till att de är medvetna om alla problem och ingen kommer att glömma under reparationen. Se till att du får en lista på alla delar som har justerats eller ändrats på bilen, samt information om ersättning garantier. De flesta ersättare bildelar komma med någon form av garanti. Om du tror att reparationen på din bil bör omfattas av garantin, läs din garanti och få en kopia av den med dig när du tar ditt fordon i för service.
Utbilda dig

Det bästa skyddet för alla diesel lastbil ägare som är att föra ett fordon för reparation är en gedigen förståelse för hur motorn, i detta fall Duramax, fungerar och vad som behöver repareras. Läs din manual och alla minns information för att hålla koll på potentiella problem.

En stark förståelse av problemet och lösningen kommer att göra dig en utbildad konsument. Att vara väl utbildade om din bil innebär att du kommer att kunna förstå vad din mekaniker säger att du är fel med fordonet samt de fördelar och potentiella förgreningar av reparationer. Var inte rädd för att be din mekaniker massor av frågor tills du kan väl förstå problemet.

Välbefinnande utbildade om din lastbil kommer också att hjälpa dig att undvika onödigt arbete att återförsäljaravtalet kan verka för att öka sin vinstmarginal . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74301.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.