Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så byt tändstiften i en 2001 Toyota Tacoma

tändstiften på 2001 Toyota Tacoma motor är konstruerad för att leverera den gnista som behövs till förbränningskammaren under förbränningsprocessen. Gnistan antänder gasångor och orsakar förbränning vilket i sin tur bringar kolven att röra sig upp och ner. När motorn är igång, sänder spolen den elektriska strömmen till tändstiften som orsakar pluggarna att gnista. Över tiden gnistan plus kommer att börja korrodera runt gnista basen orsakar propparna att ur funktion. När detta händer, byt tändstiften ut omedelbart för maximal motorprestanda. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums drive 6-tums förlängning
1/2-tums enhet djupt väl tändstiftshylsor
Show Mer Instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på raden av tändstift på förarsidan och passagerarsidan av motorn. Den 2001 Toyota Tacoma kommer med grundläggande tändkablarna på förarsidan av motorn och tändstift spole på passagerarsidan av motorn. Börja ersätta tändstiften på förarens sida av motorn.
2

Dra första tändkabeln bort av förarsidan tändstiftet närmast fordonets front. Sätt i djup och uttag och sex-tums förlängning på tändstiftet. Lås ratchet på förlängningen och vrid spärrfunktion moturs för att lossa tändstiftet. Avlägsna spärren och avsluta skruva loss proppen med fingrarna. Dra ut tändstiftet ur hålet och kassera den.
3

Skruva nytt tändstift i hålet med handen tills det tar stopp svarvning. Fortsätt att dra åt tändstiftet annan halvt varv med ratchet, förlängning och uttag att ordentligt dra ur kontakten. Tryck tändkabeln över nya tändstiftet tills det låser på till slutet av pluggen. Flytta till andra spark förarsidan pluggar och upprepa samma process för att ersätta pluggarna en kontakt i taget.
4

Flytta till passagerarsidan av motorn och skruva upp tändspolen tråd från första tändstiftet närmast fordonets front med handen. Drag av kabeln från tändstiftet och sätt i tändstiftet uttaget, förlängning och spärr på pluggen. Vrid spärrfunktion moturs för att lossa pluggen. Avlägsna spärren ur pluggen och avsluta skruva loss proppen med handen. Dra ut kontakten ur hålet och kassera den.
5

Skruva nytt tändstift i hålet tills den stannar svarvning. Slutför dra åt pluggen genom att vrida kontakten annan halvt varv med ratchet, förlängning och uttag. Skjut tändningen igen spolkabeln på toppen av tändstiftet tråd och skruva toppen av spoltråd på den medurs tändstiftet till slutet av spolen tråden dras åt till toppen av tändstiftet. Flytta till andra spark passagerarsidan pluggar och upprepa samma procedur för att byta ut tändstiften en plugg i taget.
6

Inspektera alla pluggar och sladdar plugg för att säkerställa att alla tändkablarna är ordentligt ansluten till varje tändstift. Veva fordonet i cirka trettio sekunder för att testa hur de nya tändstift. Motorn ska fungera smidigt med de nya tändstiften på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74305.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.