Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Porsche Boxster Problem Transmission

Den systemansvariga för Porsche Boxster-serien består av en sex-växlad manuell växellåda med dubbla svänghjul för att minska motorljudet. Överföringen kan arbeta antingen helt automatiskt eller via drivrutin-kommenderade växlingar. När problem uppstår inom Boxster s transmissionssystem, kan problemet bero på flera möjliga orsaker. Rättsmedel kommer att rikta delar som är relevanta för de förekommande symtomen. Problem av Transmission Fluid
p Om du har problem med att flytta din Porsche Boxster, kontrollera dina nivåer transmissionsolja. Att överföringssystemet och integrerad differential smörjas spelar en central roll för att förebygga slitage på ringarna och reglagen är involverade i att skifta smidigt. Transmissionsolja kommer också att hjälpa klingar temperaturökningar i transmissionen. En allmän tumregel för överföring för Boxster kräver en vätska ändra var 30.000 miles eller vartannat år, beroende på användning. Du måste palla upp alla fyra hörn av fordonet. Ändra ditt transmissionsolja kommer att innebära förändrade både automatisk transmissionsolja och differential transmissionsolja, som använder samma olja som en manuell växellåda. (Den transmissionsolja är speciellt utsedda för Boxster, inte blanda eller matcha det med andra typer av transmissionsolja.) Bör fungera som ett smörjmedel för differentialen av en Boxster Transmission växellådsolja med specifikationen SAE 75W90

Problem av Mounts

En av de mer vanliga överföring problem du kommer att möta med en Porsche Boxster innebär nedslitning av gummi på överförings fästen som separata drivlinan från resten av chassit. Eftersom fästena blir äldre och skörare, kommer de inte att kunna hålla drivlinan ordentligt under växling. Telltale tecken på att du behöver byta dessa fästen har sprickor i fästena (oavsett hur många miles på bilen), liksom läcker från fästen, som din Boxster har ett hydraulsystem. Replacement Porsche Boxster fästen är dyra på omkring $ 250, men de har en triangulär konsol. För att säkra din drivlina helt ersätta de främre motorfästen på samma gång du byter överförings fästen.
Problem i Differential

Flera Porsche Boxster transmission problem kan komma från differentialen --- del av transmissionen i vad som tillsammans kallas växellådan. Läckage från drivaxeln kan sannolikt bero på differentiella sälar som har försämrats. När du byter dessa tätningar, kontrollera även differentiella s hållarlager att ta reda på om du måste byta ut dem också. Om du upplever högfrekvent vinande eller gnisslande ljud som ersätter hjullager eller drivknutar inte lindra, kan ljuden härrör från slitna hållarlager. Byt dessa företrädesvis när transmissionen är ur bilen --- under en koppling eller motor jobb, till exempel --- eftersom det kommer att underlätta dessa uppgifter.
Problem av fjädring

Om fjädringssystem skapar problem för din Boxster transmission, till några vanliga objekt ersätter involvera drivknutar, stövlar och axel som förbinder hjulen till transmissionen. Dessa komponenter ta den värsta stöten av missbruk och tenderar att bära ner efter 100.000 miles. Du vet att du har en suspension problem när du hör clunking ljud som kommer från bakaxeln under körning. Du har möjlighet att ersätta antingen den inre drivknutar eller hela axelsystemet. Den nya axeln kommer att omfatta yttre drivknut samt inre leden, tillsammans med stövlar eller beläggningar som skyddar dessa fogar. Om du bara byta de inre lederna, smörja in dem ordentligt.
Problem med kopplingen

Om hydraulkopplingen engagemang systemet i din Porsche Boxster misslyckas, kan du uppleva följande symtom: läckande slav eller huvudcylinder, en svampig känsla att kopplingspedalen och slipning under växling. Börja med att kontrollera eller byta slavcylindern, sedan göra samma sak för huvudcylindern ett Lufta bromssystemet. Om kopplingen problemet är mer allvarligt, kan du behöva byta ut hela kopplingsaggregatet. Varningstecken på kopplingsaggregatet misslyckande inkluderar svampiga pedaler, stort spel, slipning eller byta ljud när du trycker på pedalen och slirning av kopplingen när du inte trycker ned pedalen. Stadskörning tenderar att producera dessa problem oftare än landsvägskörning och kan kräva kopplingen ersättning på 30.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74343.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.