Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

2000 V6 Mustang Intake Vridmoment specifikation

Ford introducerade Mustang 1964 och det har sedan dess varit en av de bäst säljande sportbilar på marknaden. Mustangen gick in i sin åttonde generation 1999 och förblev i stort sett densamma tills Ford rullade ut den nionde generationen 2005. Den 2000 Mustang kom i konvertibla och Coupe trim med antingen en 3,8-liters, V-6 motor eller en 4,6-liters, V-8 motor. De bult-vridmoment egenskaper av insugningsröret var desamma för kupéer och cabrioleter med V-6 motorn, oberoende av transmissionen. Vridmoment Basics

I allmänna termer är vridmomentet den mängd kraft som anbringas för att vrida eller vända ett objekt. Det ges ofta i foot-pounds, med mätningen motsvarar de pounds av kraft gällde vid utgången av en hävstång för en given längd. Till exempel motsvarar 100 foot-pounds 100 pounds av trycket som tillämpas på en fot lång skiftnyckel. Larry Carley, den teknisk redaktör för webbplatsen "underhood service," rekommenderar att bultarna bör rengöras och smörjas lätt med ren motorolja innan du drar åt dem eftersom skräp på bultarna eller bultfixturerna kan orsaka ytterligare friktion och därmed öka mängden vridmoment som behövs för en perfekt passform. Det är ytterst svårt att mäta vridmomentet genom beröring. De flesta mekaniker använder momentnycklar för att säkerställa att rätt mängd vridmoment appliceras, eftersom över-åtdragning av en bult kan vara precis lika dålig som inte drar åt en bult nog och orsakar bulten att knäppa.
Vridmoment Specifikationer för Övre insugningsrör

Alla bultar i den övre insugningsröret av 2000 V-6 Ford Mustang motorn måste dras åt i tre steg. Först, dra åt skruven med 53 tum-pounds av vridmoment. Nästa, dra åt bulten till 71 tum-pounds av vridmoment. Slutligen, rotera varje bult ytterligare 90 grader.
Vridmoment specifikationer för Nedre insugningsrör

bultar i nedre insugningsröret av 2000 V- 6 Ford Mustang motorn måste dras åt i två steg. Först, dra åt hjulbultarna till 44 tum-pounds av vridmoment. Det andra, dra åt hjulbultarna till 89 tum-pounds av vridmoment. Dessutom, "The Motor Repair Manual" för 2000 rekommenderar att du pärlor av kisel packning tätningsmedel på packningen till den undre insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74345.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.