Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

'97 Insugningsröret Vridmoment specifikation

När du söker efter de vridmoment specifikationerna för bultarna på insugsgrenrören, är det nödvändigt att hitta specs för exakt märke och modell snarare än att bara årsmodell. De vridmoment specifikationer för skruvar är mycket individuell. Eftersom de flesta tillverkare använder olika bultar för olika motorer, kommer de specifikationer för bultarna på ena insugningsröret sällan att motsvara dem i en annan insugningsröret. Förlitar sig på felaktiga eller inexakta vridmoment specifikationer kan leda till allvarliga problem. Inte dra en bult nog kan misslyckas med att säkerställa ordentlig tätning och dra åt en skruv för mycket kan orsaka att bryta, antingen omedelbart eller under tider av ökad stress. Inloppsrör

ett insugningsrör är en primär del av bränslet-induktion systemet och fungerar som ledningen mellan förgasare och hamnarna i topplocket. Manifolds finns i flera typer och modeller. Till exempel säljer Edelbrock tillverkare och åtta serier av grenrör aluminium intag för olika motortyper. Säkerställa att luftflödet specs i insugningsröret matcha kraven på kamaxeln, hjälper cylindern och motorn för att säkerställa maximal prestanda och göra vissa att bultarna på insugningsröret är åtdragna till rätt moment specs bidrar till att skapa den nödvändiga lufttrycket.

Bolt Torque

Vridmoment är i grunden den mängd kraft som appliceras på ett objekt för att vrida eller vända det. Det ges vanligen vid foot-pounds eller inch-pounds, med en fot-pund motsvarar £ 1 av kraft som anbringas på änden av en hävarm (såsom en skiftnyckel) som är en fot lång. Åtdragningsmoment specifikationer för fordonsunderhåll baseras ofta på bultarna är ren eller kanske smörjas lätt med ren motorolja. Det är vanligt att dra åt bultarna på motorkomponenter i separata cykler. Skärpning alla bultar till ett givet vridmoment, och sedan återvänder till den första bulten och dra åt var och en av dem till en andra, och sedan kanske en tredjedel, specifikation.
Åtdragningsmoment för 1997 inloppsrör

Här är några exempel på bult-vridmoment specifikationer för 1997 inloppsrör. Dessa specifikationer bör inte tillämpas på inloppsrör andra än de som hänvisas till. För insugningsröret för 1997 Ford Mustang 3,8-liters motor, först åt varje bult till 96 tum-lbs av vridmoment och sedan dra åt hjulbultarna till 15 ft-lbs och slutligen dra åt hjulbultarna till 24 Nm. För insugningsröret på 1997 Chevrolet Corvette 5.7-liters motor, dra åt bulten till 44 tum-lbs och sedan gå tillbaka och dra åt skruven till 89 tum-lbs. För 1997 Pontiac Firebird 5.7-liters motor, dra åt bulten till 44 tum-lbs och sedan gå tillbaka och dra åt skruven till 7,5 Nm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74351.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.