Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter den elektriska bränslepumpen i en 1989 Mazda B2200

Mazda B-Series är en linje av pickup lastbilar tillverkade av Mazda Motor Corporation 1961-2006. Numret i serien indikerar motorns slagvolym, så Mazda B2200 har en 2,2-liters motor. Detta fordon har ett lågt tryck bränslesystem, med ett bränsle tryck inom området av från 2,8 till 3,6 pounds per square inch. Bytet av bränslepumpen i 1989 Mazda B2200 kräver att du tar ut tanken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och koppla ur den elektriska anslut till bränslepump. Vänta tills motorn till stall, och vrid av tändningen.
2

Koppla bort kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel för att förhindra gnistbildning. Lossa påfyllningslocket för bränsletanken. Höj fordonet med domkraft, och det på pallbockar. Placera en bensin behållare under avtappningspluggen med en hylsnyckel och ta bort avtappningspluggen. Töm bränsletanken i bensinen behållaren.
3

Koppla bort alla slangar från bränsletanken, och stöder tanken med en domkraft. Ta monteringsmuttrarna för bränsletanken med en hylsnyckel. Sänk bränsletanken från fordonet.
4

Rengör området runt bränslepumpen att förhindra att skräp kommer in i bränsletanken när du byter bränslepumpen. Lossa fästskruvarna för bränslepumpen med en hylsnyckel och lossa bränslepumpen ur bränsletanken. Kasta den gamla packningen på bränsletanken.
5

Placera en ny packning på plats på bränsletanken. Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg 2 till 4 i omvänd ordning. Fyll bränsletanken med bränsle, starta motorn och kontrollera tätheten i bränslesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74352.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.