Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter värmeelementet på en 1997 S-10 Blazer

Det finns få saker som är mer obekväm än komma in i ditt Blazer på en kall vintermorgon och inse att du inte har någon värme. Eftersom du måste ta bort instrumentpanelen för att byta värmeelementet, är det ofta en dyr reparation. Om du har tid och tålamod, kan du byta ut värmeelementet i din Chevy Blazer i en eftermiddag. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckelsats
Torx skruvmejsel
Flat
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa polen på batteriet innan du påbörjar arbetet. Du måste göra detta innan du utför några reparationer på din Blazer för att minska risken för stötar eller elektriska kortslutningar medan du arbetar.
2

Lokalisera värmeelementet på motorrummet sidan av brandväggen. Koppla bort inlopp och utlopp slangar värmaren ur värmeelementet och anslut den öppna änden av slangarna för att hindra skräp från att komma in slangarna medan du arbetar. Addera 3

Ta bort den nedre instrumentbrädan paneler från både vänster och höger sida genom att vrida de kvarhållande skruvarna moturs för att ta bort dem och sedan trycka ned clipsen att frigöra panelerna.
4

Lokalisera svängkonsolen under instrumentbrädan i båda ändar av instrumentbrädan. Vrid skruvarna på svängkonsolen moturs för att ta bort dem från skiljeväggsenhet. Vrid Torx-skruvar på de svängbara fästen moturs för att ta bort dem från fästet. Ur instrumentbrädan
5

Sänk rattstången genom att vrida de fyra muttrarna moturs för att ta bort dem från brandväggen stagning.

6

Hitta stag stålstång ligger strax till höger om mitten på botten av instrumentbrädan. Vrid skruven i slutet av detta stag moturs med hjälp av lämplig sockel för att ta bort den från instrumentbrädan.
7

Använd en platt skruvmejsel för att bända högtalargallren och avfrostning utlopp ur instrumentbrädan. Detta kommer att utsätta en rad bultar som är dolda bakom galler. Vrid var och en av dessa bultar moturs för att ta bort dem från instrumentbrädan.
8

Håll instrumentbrädan och tillåta den att luta mot passagerarutrymmet hos fordonet. Koppla från eluttaget och radioantenn.
9

ta bort bygeln stången från värmeelementet. När detta stag har tagits bort, använd stjärnskruvmejsel för att ta bort de sex skruvarna som håller fast locket värmeelementet till huset.
10

Ta bort skruvarna på toppen och botten av banden fästa värmaren Kärnan till passagerarutrymmet sidan av brandväggen moturs för att ta bort stödbanden.
11

Ta bort skruven från mitten av bandet som täcker rören som leder till motorrummet. Detta ligger längst upp till vänster på värmeelementet. När denna skruven tas bort, kommer du att kunna dra den felaktiga värmeelementet från brandväggen och installera den nya.
12

Omvänd alla steg för att installera den nya värmeelementet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74359.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.