Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

2008 Toyota Highlander Alignment Specifikationer

Toyota introducerade Highlander, en av de första medelstora crossover SUV, 2001 och omgjorda det för 2008 års modell, vilket ger det en något större kropp och en mer kraftfull V-6 motor. Den 2008 Toyota Highlander kom i flera front-wheel-och all-wheel-drive trim. Med undantag för camber på den bakre änden, delade alla klippningar samma justering specifikationer. Caster

castervinkel av ett hjul är i grunden lutningen på en imaginär linje dragen genom de övre och nedre pivot lederna i hjulet när den betraktas från sidan, med noll är en vertikal linje rakt upp från marken och genom centrum av hjulet. Om toppen av lutningen passerar till den bakre delen av den vertikala linjen, då den har en positiv caster. Om toppen av lutningen passerar till framsidan av den vertikala linjen, då bilen har en negativ caster. För den främre änden av 2008 Toyota Highlander, är den idealiska castervinkel 2,62 grader, men det kan variera med 0,75 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans om 0,75 grader. Den gjutmaskinen är inte justerbar på den bakre änden.
Camber

välvning av ett hjul mäter vinkeln hjulet lutar när den betraktas från framsidan av bilen. Hjul som lutar ut i toppen har en positiv välvning. Hjul som lutar in i toppen har en negativ camber. Den idealiska camber på den främre delen av 2008 Toyota Highlander är -0,63 grader men den kan variera med 0,75 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans om 0,75 grader. Den idealiska camber för den bakre delen av främre-hjulsdrivna lister är -1,0, men det kan variera med 0,75 grader i endera riktningen. Den idealiska camber på den bakre änden av all-wheel-drive trim är -0,6, men det kan variera från 0,75 i endera riktningen.
Toe-in
< p> Den tån på ett hjul hänvisar till sin placering i förhållande till mittlinjen av bilen. Om den främre av hjulet är vinklad något inåt mot centrumlinjen, då är det toed-in. Om den är vinklad ut bort från centrumlinjen av bilen, då är det toed-out. De flesta fordon är utformade för hjulen att ha en obetydlig toe-in, och detta mätningar återges i positiva grader. Den ideala toe-in för den främre änden av 2008 Toyota Highlander är 0,07 grader, men det kan variera med 0,16 grader i endera riktningen. Den idealiska inställningen för toe-in på den bakre änden är 0,24 grader, men det kan variera med 0,16 grader i endera riktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74362.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.