Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Mini Cooper Alignment specifikation

The British Motor Company (BMC) introducerade den klassiska Mini i England år 1959, mitt i bränslebrist orsakad av Suezkanalen kris. De cirka 10.000 Classic Minis såldes i USA från 1960 till 1967, innan BMC bort linjen från den amerikanska marknaden. BMC blev så småningom en del av Rover-gruppen, som ägs av BMW. Under 2002 introducerade BMW den nya MINI Cooper, baserat på den klassiska Mini, till den amerikanska marknaden. Justeringsmarkeringarna specifikationer är samma för alla klippningar på 2010 MINI Cooper, inklusive det konvertibla, men samma specifikationer gäller inte för MINI Clubman, Countryman eller John Cooper Works (JCW). Caster

axellutningen är mätningen av lutningen av styrningen pivot, med vertikal är noll. Dock är castervinkeln inte justerbar på fronten eller bakänden av 2010 MINI Cooper eftersom det är en front-wheel-drive fordon med en fast bakaxel. Om Caster är feljusterad på antingen den främre eller bakre, är det mer än sannolikt på grund av en böjd eller skadad hjul eller axel och kommer att kräva mer omfattande reparationer.
Camber

cambervinkeln är mätning av det sätt som ett hjul lutar när sett framifrån eller baktill på ett fordon. Om överdelen av ett hjul lutar inåt, har hjulet en negativ välvning. Om överdelen av ett hjul lutar utåt, har hjulet en positiv välvning. För den främre änden av 2010 MINI Cooper, bör cambervinkeln fastställas till -0,5 grader, men det kan variera från 0,42 grader i någon riktning, med ett kryss tolerans på 0,5 grader. För den bakre änden, bör camber vinkeln ställas in på -1,75 grader, men det kan variera med 0,08 grader i endera riktningen.
Toe-in

toe-in är mätningen av vinkeln hos hjulet i förhållande till centrumlinjen för fordonet sett från toppen av fordonet. Toe-in ges i positiva grader eller tum och innebär att den främre delen av ett hjul lutar något inåt mot bilens centrumlinje. För den främre änden av 2010 MINI Cooper ska toe-in sättas till 0,2 grader, men det kan variera med 0,07 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans på 0,5 grader. För den bakre änden, bör toe-in sättas till 0,4 grader, men kan variera 0.07 grader i endera riktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74386.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.