Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en kamrem på en Hyundai Sonata

En kamrem är en viktig del av ditt fordon så ersätter det i tid är en högsta prioritet. Den primära användningen av en kuggrem är att driva motorns kamaxel. Motorns vevaxel använder ett drivkedjehjul via en kuggrem att ansluta till större kamaxeln så det är nödvändigt att alltid kontrollera om kamremmen är sliten och behövde bytas. Detta är en del av din Hyundai Sonata som behöver bytas ut helt och hållet när den skadats och inte bara repareras genom att hålla den samman. Saker du behöver
Vehicle handbok
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera skicket på din kamrem genom att ta bort den övre damm eller säkringslock av ditt fordon. Du kan behöva skruva några skruvar för att få tillgång till kamremmen. Se till att din motor inte är igång när du utför detta tillstånd kontroll.
2

Använd en ficklampa för att inspektera din kamrem för sprickor, speciellt vid frekvensomriktaren tänder basen. Se till att du kolla upp det noga för tecken på slitage och byt ut det så snart som möjligt.
3

Läs din manual bilreparationer noggrant för att förstå och lära sig att ta bort och ersätta kamremmen. Om du inte är säker byta kamrem själv, ta den till din bilmekaniker butiken utan dröjsmål för omedelbar ersättning.
4

Ta bort alla hinder från motorns framsida och ta bort övre och undre kamrem omfattar att vinna åtkomst. Lossa eller avlägsna spännaren kamremmen att släppa kamremmen.
5

bort kamrem och avlägsna all smuts från området och utnyttja ett diagram kamrem då sambandet mellan vevaxeln och kamaxeln.

6

Byt kamrem med spännare, som behövs. Ominstallera eller återmontera kamrem bara om du bestämmer att det fortfarande är i gott skick och byte är inte nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74397.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.