Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort bränslepump i en 1996 GMC Yukon

GMC Yukon är en full-size sport utility vehicle. Den 1996-modellen har en standard 8-cylindrig, 5,7-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning. Bränslepumpen i detta fordon måste upprätthålla en hög nivå av tryck i bränslesystemet. Bränslepumpen är monterad i bränsletanken, så du måste ta bort bränsletanken innan du kan ta bort bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Slang
Bensin container
Ordet jack
Jack står
växellådslyft
Hammer och mässing punsch
Visa mer Instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att förhindra oavsiktliga utsläpp av bränsle. Öppna bränsletankens tanklocket att lätta på trycket i bränsletanken. Sifon så mycket bränsle från bränsletanken som möjligt med en slang. Tappa av bränslet i en bensindunk.
2

Höj bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla loss påfyllningsröret och bränsle ventilationsröret från bränsletanken. Stötta bränsletanken med en växellådsdomkraft och avlägsna avlastningsbanden för bränsletanken med en hylsnyckel.
3

Sänk bränsletanken något med växellådsdomkraft så att du kan koppla den elektriska ledningar och bränsle slangar till bränsletanken. Koppla bort bränsletanken från fordonet och flytta den till en arbetsplats.
4

Vrid låsringen på bränslepumpen församling moturs med en hammare och mässing punsch. Ta bort låsringen och dra enheten bränslepumpen från bränsletanken. Lossa bränslepumpen från resten av bränslet pumpenheten.
5

Dra bränslepumpen ifrån sitt nedre stöd utan att skada gummiisolator eller bränsle sil. Dra bränslepumpen ur gummit kontakten när det är klart i den nedre stöd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74417.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.