Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad betyder en gasspjällssensorn Do ?

För gasspjällssensorn är en elektronisk sensor som spelar en viktig roll i att säkerställa en effektiv drift . Utan ett väl fungerande trottelpositionsgivarens , kan en bil uppleva ett antal problem . Syfte

gasspjällssensorn mäter och rapporterar mängden gaspådrag till motorns styrdator . Datorn använder denna information för att göra justeringar till blandningen av bränsle och luft för förbränningen . Som gaspådrag , kräver motorn mer bränsle i blandningen för att ge kraft som behövs .
Problem Tecken

När en gasreglersensorn börjar svika , motorn kommer ofta att tveka under acceleration då sensorn inte är korrekt rapporterar förändringen i mängden av gaspådraget . En felaktig throttle position sensor kan också orsaka andra problem, bland annat stopp , från trottelpositionsgivarens ojämn tomgång och en ökning av bränsleförbrukningen .
Felsökning

Problem ofta utlösa en felkod . Ett diagnostiskt kodläsare kan användas för att läsa felkoder att lokalisera källan till problemet. Innan du byter sensorn , ska givarens ledningar inspekteras för skador eller lösa anslutningar . Sensorn kan också lossna orsakar avläsningarna att vara felaktig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74420.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.