Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Astro 4.3 Motor

Ta bort 4.3L motor från en Astro van är ett utmanande projekt som endast bör prövas av en erfaren hem mekaniker med en kapabel hjälpare. Hitta en yta fast nivå som kommer att stödja van på läktaren och låt motorn hissa rulla lätt. Säkerheten bör vara din första fråga. Placera aldrig någon del av kroppen under fordonet eller motorn som stöds av endast en vinsch eller domkraft och alltid använda ett fast stöd monter. Saker du behöver Review, komplett bil mekaniker verktygssats, standard och metriska
dräneringskärlet Taggar
eller tejp
Engine hissa
Ordet jack
Jack står (2) katalog Large träklossar
Motor stå
Utility handdukar och rengöringsmedel
säkerhetsutrustning, inklusive en brandsläckare
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Tappa av kylvätskan i en behållare för återanvändning eller återvinning. Ta bort motorkåpan inifrån fordonet genom att ta bort skruvarna under huven, instrumentbrädan nedre förlängning och stavar stöd sedan släppa de två spärrarna.
2

bort huven, galler, strålkastare, kylare hängslen support , horn, huva spärrmekanismen och allt annat som kommer att förhindra avlägsnandet av radiatorn och slutligen motorn från att dras genom gallret öppningen. Detta inkluderar kylaren och vant, luftkonditionering kondensor och luftrenare. Koppla bort kylarslangar och ta bort kylaren med dess stöd och svepning.
3

Lossa bränsleledningarna. V6-motorn har konstanta blöda så ingen särskilt förfarande är nödvändigt att lätta på trycket. Vara beredd att städa upp utspillt bränsle. Om det inte redan gjorts, koppla bort transmissionsledningar svalare och städa upp utspilld vätska. Märk och koppla bort alla vakuum och anslutningar ledningar. Lossa gasreglaget, farthållare och eventuella andra kablar från motorn.
4

bort servopumpen, lämnar de anslutna slangarna. Ta ut kompressorn luftkonditionering. Använd rep eller vajer för att stödja den om det behövs. Koppla inte någon del av luftkonditioneringssystemet, helt enkelt lägga komponenterna åt sidan. Ta överföring oljestickan om sådan finns.
5

Höj van med en domkraft och stödja den på pallbockar. Från under bilen, koppla utblåsningsgrenrören från avgasröret, ta bell locket, bell bultar bostäder och startmotorn. Unbolt momentomvandlaren från flexplåten och stavarna strut. Avlägsna bultarna motorfästet och muttrar. Stöd framsidan av sändningen med ordet jack.
6

Bifoga en motor hissa till hissen plattorna på motorn, lyft sedan motorn lite och dra den framåt en aning. Om det behövs, har en hjälpare separera momentomvandlaren från motorn med en stor skruvmejsel eller spett. Var noga hjälparen är ur vägen innan du fortsätter. Fortsätt att dra och lyfta tills motorn är klar för fordonet. Försiktigt ställa motorn på träklossar eller en motor stativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74432.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.