Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag en Mazda B-4000 Bränslepump?

Mazda B-Series är en linje av pickup lastbilar tillverkade av Mazda Motor Corporation 1961-2006. Siffran i serien indikerar förskjutningen av motorn, så en Mazda B-4000 har en 4-liters motor. Denna motor använder elektronisk bränsleinsprutning, vilket kräver en kraftigt trycksatt bränslesystemet. Bränslepumpen i en Mazda 4000 är monterad på bränsletanken, så tanken måste tas bort för att serva pumpen. Saker du behöver
Tryckmätare T80L-9974-B
Bensin container
Hylsnyckelsats
Slang
Låsring adapter
Visa fler instruktioner

1

Öppna locket på bränsletanken för att avlasta trycket. Anslut tryckmätare T80L-9974-B till övertrycksventilen på bränsleförsörjningen grenröret. Placera den öppna änden av den utfallande slangen på tryckmätaren i en bensin behållare. Öppna tryckmätaren för att avlasta trycket i bränslesystemet. Koppla bort tryckmätaren från övertrycksventilen.
2

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol för att förhindra oavsiktlig gnistbildning. Sifon så mycket bränsle som möjligt med en slang från bränsletanken i en bensindunk. Lyft bilen med en domkraft och montera den på pallbockar. Ta bort fästbultarna för hasplåt med en hylsnyckel och ta bort skidplate.
3

Lossa bränsleledningarna från bränsletanken och lossa de elektriska anslutningarna till bränslepumpen. Stötta bränsletanken med en domkraft och ta bort fästskruvarna för remmarna bränsletanken med en hylsnyckel. Koppla remmarna bränsletanken utan att deformera bränsletanken. Lossa bränsletanken och sänka den från bilen med en domkraft.
4

Rengör bränsletanken runt bränslepumpen med en butik handduk för att förhindra förorening av bränslet när du tar bort enheten bränslepump . Vrid ringen spärren för bränslepumpen montering med en hylsnyckel och låsring adapter. Ta bort ringen spärren och dra enheten bränslepumpen ur bränsletanken utan att skada flottörarmen eller bränslefilter. Kasta montering packning för bränslepumpen montering och rengör monteringsytan för bränslepumpen montering.
5

Installera den nya bränslepumpen och montera packningen genom att utföra steg 2 till 4 i omvänd. Dra åt låsringen för bränslepumpen monteringen genom att vrida den medurs tills den låses på plats. Fyll tanken med bensin och kontrollera bränslesystemet för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74436.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.