Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Insprutningsmunstycken på en 1987 RX-7

RX-7 är en sportbil tillverkad av Mazda 1978-2002. Den 1987-modellen är en andra generationens RX-7, som omfattar 1986 genom 1988 årsmodeller. Den standard motor på 1987 Mazda RX-7 var en sugmotor 1,3-liters motor med bränsleinsprutning. Bränsleinsprutarna är åtkomliga från motorrummet, men du kommer att behöva ta bort spjällhuset från motorn för att komma till bränslespridare. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och koppla ur den elektriska kontakten till bränslepumpen. Vänta tills motorn till stall, och slå av tändningen. Koppla ur kabeln till batteriets minuspol med en hylsnyckel. Detta kommer att oavsiktliga utsläpp av bränsle medan du byter bränslespridare. Byt den elektriska kontakten till bränslepumpen.
2

Lossa gasvajern från gaspedalen koppling med en hylsnyckel. Lossa vajern farthållare och luft tratten från fordonet. Täck bränsleledningarna till spjällhuset med en butik handduk att fånga utspillt bränsle. Koppla bränsleledningarna och anslut de öppna ändarna av bränsleledningarna med butik trasor.
3

Lossa den elektriska kontakten för gasspjällssensorns kontakt. Koppla stången för oljepumpen med ett gasreglage-manöverspaken med en hylsnyckel. Ta bort fästskruvarna för spjällhuset montering och lossa spjällhuset församling från den dynamiska kammare.
4

Lossa bränsleledningen och bränsleslangen från spridarna med en hylsnyckel. Ta bort de elektriska anslutningarna för bränsleinsprutaren och koppla bort tryckregulatorn. Koppla fördelningen röret från insprutare och ta bränsleinsprutningsdonet från fordonet. Kasta de O-ringar för insprutare.
5

Installera de nya bränslespridare och O-ringar genom att utföra steg 2 till 4 i omvänd ordning. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Slå på tändningen i några sekunder för att trycksätta bränslesystemet. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74464.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.