Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Tips om Auto Sandblästring

Sandblästring är en mekanisk metod som ofta används för att ta bort rost och gammal lack från auto kroppsdelar. Det är en mer aggressiv metod än konventionell slipning och medger avlägsnande av urkärnade rost samt eventuella korrosion som sitter på ytan av en bil. Däremot kan sandblästring lämna små fördjupningar i metall. Av detta skäl, bör processen endast användas på tjocka metaller som inte kommer att förvränga eller sönderdelas lätt. Saker du behöver
Mekanisk verktygslåda
Panel stå
metallskrapa
Vatten-tvättbar färgborttagningsmedel
Skyddshandskar
vatten
Workshop-våtservetter
P80 grit slippapper
Random planslip
Sandblästring monter
sandblästringsmaskin
Elektrisk punkt
fågelvägen
skyddsoveraller
Skyddsglasögon
Ansiktsmask
Visa mer Instruktioner
1

Ta bort alla externa kopplingar från auto kroppsdelar och om möjligt, ta bort paneler från fordon helt. Placera den demonterade paneler på en panel monter och göra den befintliga lacken lätt med en metall skrapa. Sätt på dig ett par skyddshandskar och applicera en generös beläggning av vatten-tvättbar färgborttagningsmedel på lacken, lämna den på i 15 minuter. Använd metall skrapa bort färgen från ytan och skölj panelen med varmt vatten för att döda den aktiva ingrediensen i strippa. Torka panelen ordentligt med verkstad våtservetter.
2

Använd en P80 skiva grus slipning på en orbital sander att avlägsna eventuella kvarvarande spår av färg eller primer. Se till att hela panelen slipas för att ta bort all ytrost och rengör den noggrant innan du inspekterar. Eventuella återstående instanser av rost bör nu vara klart synliga och dessa kommer att sandblästrad att säkerställa tillräcklig borttagning.
3

Placera auto organ panel med blästring monter på en robust stativ. Anslut sandblästringsmaskin till en huvudutlopp och montera en luft-line över lämplig koppling. Sätt på ett par skyddande overaller, skyddsglasögon, en ansiktsmask och handskar innan du börjar arbeta. Se till att inga delar av huden exponeras. Slå på extraktionsenhet av sandblästring monter med hjälp av manöverpanelen tillhandahålls och se till att alla ingångar till montern är stängda och förseglade.
4

Slå på sandblästringsmaskin. Placera munstycket på sandblästringsmaskin över det rostiga området av panelen och dra tillbaka avtryckaren för att frigöra partiklar av sand. Dessa kommer att tränga in i rosten. De bör endast syfta till panelen i några sekunder åt gången. Utför regelbundna visuella kontroller för att säkerställa att partiklar av sand inte tränger metallen. Fortsätt med detta tills all rost har tagits bort.
5

Stäng av sandblästringsmaskin. Blås bort alla partiklar av sand från auto kroppen panelen och ta bort panelen från sandblästring monter när den har stängts av. Ett litet program för spackel kommer att krävas om sanden har urkärnade metallen innan grundning kan ske.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74471.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.