Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump i en 1993 Dodge Spirit

Dodge Spirit är en medelstor sedan tillverkade 1989-1995. De flesta 1993 modeller har en fyrcylindrig, 2.5-liters motor som använder gas-organ injektion, eller TBI. TBI är en tidig form av bränsleinsprutning utvecklades på 1980-talet som använde lågt bränsletryck, typiskt i området av 10 till 15 pounds per kvadrattum. Bränslepumpen på 1993 Dodge Spirit är integrerad med bränslet avsändare till en enda enhet. Bytet av bränslepumpen på detta fordon kräver att du kopplar ur bränsletanken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur kabeln till batteriets minuspol med en sockel skiftnyckel för att förhindra en oavsiktlig gnista från batteriet. Töm ut bränslet i bränsletanken genom avsugning ut bränsle i ett bensin behållare. Lyft bilen med en domkraft, och stödja den på pallbockar. Ta bort bränsletanken från fordonet. Pressa hållaren flikarna på bränsletillförseln linjen och bränsleledningar retur. Koppla dessa bränsleledningarna från bränslepumpen modulen.
2

Ta bort fästbultarna från bränslepumpen modulen med en hylsnyckel. Koppla loss ledaren ovanpå bränslepumpmodulen, och ta bort muttern för bränslepumpens undre konsolen med en hylsnyckel. Avlägsna slangklämman från bränslepumpen, och koppla utloppet slangen från bränslepumpen. Ta bort klämman för tilloppsslangen på bränslepumpen, och koppla loss tilloppsslangen.
3

Luta bränslepumpen för att undvika skador på flottörarmen och bränslefilter. Ta bort den nedre packningen. Ta bränslepumpen från frontpanelen på bränsletanken. Ta det nedre fästet och övre packningen från bränslepumpen.
4

Placera den nya övre packningen på nya bränslepumpen. Anslut bränslepumpen till det övre fästet och utloppsslang. Fäst slangklämma till utloppet slangen. Placera den nya nedre packningen i den nedre hållaren och fäst bulten för nedre fästet med en hylsnyckel. Anslut tilloppsslangen till bränslepumpen, och bifoga sitt slangklämma. Anslut den elektriska ledningar för bränslepumpen.
5

Installera modulen bränslepumpen så att filtret i bränslepumpen modulen passar in i facket på bränsletanken. Rikta den nedre packningen så att dess hål linje med motsvarande hål på bränsletanken. Anslut modulens bränslepump till bränsletanken genom att luta det som nödvändigt att rensa flottörarmen och bränslefiltret. Använd en hylsnyckel för att fästa modulen bränslepump till bränsletanken med bultar.
6

Anslut bränslematningsledningen och bränsle returledningen till bränslepumpen modulen. Montera bränsletanken och sänka bilen. Fyll bränsletanken med bränsle, och anslut kabeln till batteriets minuspol med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74476.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.