Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Insprutare för 1992 940 GL Volvo

Volvo 900-serien är en serie medelstora bilar tillverkade av Volvo under 1990-talet, och 940 modellerna var i produktion från 1991 till 1997. Den 1992 940 GL hade en fyrcylindrig 2,3-liters motor med elektronisk bränsleinsprutning. Dessa bränslespridare ger en exakt förhållande mellan bränsle och luft till motorn vid högt tryck. Spridarna på 1992 Volvo 940 GL är på toppen av motorn och är åtkomliga från motorrummet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Arbetsbänk
Visa fler instruktioner
1

bort bränslepumpens relä under instrumentpanelen och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång tills den stannar för att lätta på trycket i bränslesystemet. Slå av tändningen och byt bränslepumpens relä.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel att oavsiktliga utsläpp av bränsle. Lossa bränsleledningarna och elektriska anslutningar från bränsleinsprutning grenröret. Ta bort vakuumslangen från bränsletrycksregulatorn. Koppla regulatorn bränsletrycket från fästet i bränsleskenan med en hylsnyckel. Addera 3

Demontera fästbultarna för bränsleinsprutning grenröret med en hylsnyckel. Loss grenröret bränsleinsprutning och bränsleinsprutningar från motorn som en enhet. Säkra grenröret bränsleinsprutning på plats på en arbetsbänk och koppla bränsleinsprutarna från grenröret.
4

Ta bort O-ringarna från spridarna och byt ut dem om de visar tecken på slitage. Applicera ett tunt lager vaselin på O-ringarna, och installera dem på de nya bränslespridare. Anslut bränsleinsprutaren till bränsleinsprutningspumpen grenröret och installera denna montering på motorn. Dra åt fästbultarna för bränsleinsprutning grenröret med en hylsnyckel.
5

Anslut regulatorn bränsletrycket till bränslet skenkonsolen och fäst vakuumslangen till bränsletrycksregulatorn med en hylsnyckel. Anslut bränsleledningarna och elektriska kopplingar till bränsleinsprutningen grenröret. Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74492.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.