Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Liberty Diesel EGR

Ta bort EGR-ventilen från 2,8-liters dieselmotor i en Jeep Liberty kan vara tidskrävande. Lyckligtvis, med lite ansträngning och en hel del tålamod, kan du göra det själv och spara på en annars stor reparation räkningen. EGR-ventilen är placerad på baksidan av motorn, precis under insugningsröret på förarens sida av motorn. De ventil bultar på plats med fyra 8-millimeters skruvar som är dolda under grenröret, så du kommer inte att kunna se dem. Saker du behöver
Wrench in
dropplåt eller bassäng
Hylsnyckelsats
Ratchet
8-millimeters ratcheting skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Lossa nypa bult med en skiftnyckel lyft sedan kabeln från batteriet och ställ det åt sidan.
2

Placera en fångst bassäng under passagerarsidan av kylaren och ta bort petcock från radiatorn tanken, vilket kylvätskan rinna från systemet. När kylvätskan har slutat dränering, byt petcock.
3

Avlägsna skruvarna från toppen av motorkåpan på motorn, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Lyft locket av motorn och ställ den åt sidan.
4

Leta EGR-ventilen på baksidan av motorn nära förarsidan huvudet. Ta bort klämmorna från kylledningarna på EGR-ventilen drar sedan de två kylmedelsledningarna från ventilen.
5

Ta bort de fyra 8-millimeters skruvar från EGR-ventilen med en skiftnyckel och sedan separera ventilen från motorblocket. En ratcheting skiftnyckel kan vara nödvändigt att ta bort de 8-millimeters skruvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74509.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.