Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar bränslepump på en 2003 Chrysler Minibuss

Chrysler Town & Country är en serie av minibussar som gjorts av Chrysler-koncernen sedan 1990. Den 2003-modellen är en medlem av den fjärde generationen, som var i produktion Mellan 1991 och 1997. Den vanligaste motorn i en 2003 Chrysler minivan är en 6-cylindrig 3,8-liters motor som använder bränsleinsprutning för att leverera bränsle till motorn under högt tryck. Bytet av bränsle kolumnen i denna bil måste du sänka bränsletanken. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop Slang handduk
nej. C-4799-1
Bensin container
Jack
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln för de negativa batteripolerna med en hylsnyckel att se till att du inte starta motorn oavsiktligt under bränslepumpen ersättare. Öppna tanklocket av bränsletanken för att frigöra trycket i bränsletanken. Ta bort skyddslocket för bränslet trycktestöppningen på bränsleskenan.
2

Placera ena änden av slangen nej. C-4799-1 i en behållare godkänd för bensin och vira en butik handduk runt testporten. Anslut den öppna änden av slangen till testporten att lätta på trycket i bränslesystemet. Ta bort slangen från testporten och sätt på locket för testet porten.
3

Anslut ena änden av en slang in i bränsletanken och placera den andra änden i bensinen behållaren. Sifon så mycket bränsle från bränsletanken som möjligt.
4

Support bränsletanken med en domkraft och ta bort bultarna för bränsletanken bandet med en hylsnyckel. Ta bort remmarna Bränsletank och bränsleledningar från bränsletanken. Avlägsna den elektriska kontakt för bränslepumpen. Sänk bränsletanken med domkraft för att få tillgång till bränslepumpen.
5

Vrid låsringen för bränslepumpen modulen moturs med en hylsnyckel. Ta bort låsringen från bränslepumpen modulen och koppla modulen bränslepumpen ur bränsletanken.
6

Anslut den nya modulen bränslepump till bränsletanken och placera låsringen på bränslepumpen modulen . Dra åt låsringen till 40 ft lbs. genom att vrida det medurs med en momentnyckel. Anslut den elektriska kontakten för bränslet pumpmodulen och fäst bränsleledningarna för bränsletanken. Montera bränsletanken och dra åt bultarna för banden bränsletanken till 40 ft lbs.
7

Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74513.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.