Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort den bakre tätningen axeloljan på en 1999 Jeep Grand Cherokee

Om du planerar att ta bort oljan tätning i bakaxeln bostäder på din Jeep Grand Cherokee, hjälper det att ha en tätning avdragare. Uthyrning avdragare finns på många bildelar butiker och kommer att bidra till att förhindra skador på pinjongaxeln. Oljan tätningen är i huset där pinjongaxeln passerar genom differential och håller oljan från att rinna ut ur din axel. Byte tätningar är tillgängliga från Jeep eller de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Metric skiftnycklar
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Torch ställa
Oljetråg
Yoke avdragare
Seal avdragare
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din jeep med en domkraft och stödja lastbilen med en uppsättning pallbockar under bakaxeln. Leta drevet oket, då axeln och drivaxeln möts. Placera en anpassning märke på oket och drivaxeln med en paint penna för senare bruk.
2

Ta bort de fyra 10-millimeters skruvar från drevet oket med en skiftnyckel, sedan separera drivaxeln från oket. Försiktigt in drivaxeln åt sidan.
3

Leta drevet muttern i mitten av drevet oket. Installera ett stort uttag och brytare bar på muttern och vrid den moturs. Ta bort muttern och brickan från axeln.
4

Ta drevet oket från axeln med ett ok avdragare. Om du inte har en avdragare, kan du hyra en från många bildelar butiker. Om du inte kan hitta en avdragare, kommer värma oket med en acetylen fackla låt det svälla och lossna. Skjut försiktigt av den från axeln.
5

Lägg ut en Oljetråg under pinjongaxeln att fånga någon olja som kan rinna från differentialen när du tar bort tätningen.
6 < p> Placera tätningen avdragaren över axeln och engagera armarna med den inre kanten av tätningen. Vrid avdragare moturs med en hylsa och spärrskaft, dra tätningen ur hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74526.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.