Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

När är det dags att byta Tryckluft slangar?

Tryckluft slangar är kraftfulla verktyg för arbetare i en mängd olika branscher. Medan deras makt kan påskynda takten i arbetet, kan de vara mycket farliga om de används förbi deras premiärminister. Några viktiga tecken indikerar när det är dags att byta ut en tryckluftsslang. Kinkning
p Om en tryckluftsslang är permanent böjd, är det dags att byta ut slangen. En säkerhetskopia av tryckluften vid kinked området kan leda till en explosion, vilket kan vara dödligt. Addera Fransning eller hudsprickor

nötning av det skyddande tyget som omger en komprimerad luftslang - eller krackning av gummit om ingen vävnaden utgör - är ett tecken på att tryckluftsslangen behöver bytas ut. Den snabba flykten av tryckluft från ett hål i slangen kan orsaka allvarlig skada för arbetstagarna och kringstående.
Bockning
p Om en tryckluftsslang böjs , måste den bytas ut så snart som möjligt. Böjning av en tryckluftsslang kan drastiskt ändra luftflödet och potentiellt skapa en olycka som leder till allvarlig skada.
Tryckklasser

Varje Tryckluftsslangen är specificerade för att motstå maximalt pounds per square inch i lufttryck. Om en tryckluftsslang inte är specificerade för att motstå kompressorn den monteras, är det dags att byta ut slangen.
Underhåll

Tryckluft slangar ska rengöras regelbundet använder såpvatten, inte fotogen eller annat brännbart material. Efter rengöring, se till tryckluft slangen är helt rensas. Medan du gör underhållsarbeten på tryckluftsslangen, se till kompressorn eller annan utrustning är ansluten till är avstängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74540.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.