Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

GM Harmonic Avdragare Tips

En GM harmonisk eller harmonisk balansaxel är en utrustning som absorberar de vibrationer som orsakas av en GM-motor. Den är konstruerad med en tuff metall exteriör, men en liten del av dess inre är tillverkad av gummi. Detta material är troligt att bära över tid och genom en omfattande användning, så en GM harmonisk avdragare är ett specialverktyg som krävs för att ta bort och ersätta den befintliga harmonisk balansaxel med en ny. Använd en GM Harmonic Balancer Avdragarsats

uppgiften att ta bort en skadad eller sliten harmonisk balansaxel från en bil är svårt, så med rätt verktyg är avgörande. En harmonisk balansaxel avdragare set innehåller flera specialiserade verktyg och installationer som kan användas för att hjälpa varje steg i ansökan. Denna uppsättning kan också användas för att ta bort och återställa redskap remskivor, såväl som för att justera rattar. Den innehåller härdat stål tvingar skruvar och många uppsättningar bultar bricka huvud, tillsammans med den vanliga avdragare med berikade käken design. Denna uppsättning tillåter användare att ta bort en harmonisk balansaxel effektivt och tidsbesparande sätt.
Använd en GM Brand Harmonic
Avdragare
Använda ett varumärke specifikt verktyg kommer att minska rsik av skada eller begränsning när du tar bort den harmoniska avdragare.

Biltillverkare använder olika motorkonstruktioner i sina fordon, så det är klokt att använda varumärket specifika verktyg när du utför reparationer eller återställande. En GM harmonisk avdragare är konstruerade för att ta bort GM och Chrysler utrustning, och därför tillverkas speciellt för att användas på vissa motorer. Denna speciella verktyg har en speciell tre-käke avdragare design som är både kompakt och robust, och kan arbeta i trånga GM motorrum utan att behöva ta bort kylaren. Den kan också användas med skräddarsydda längder av tvingar stavar och lämplig storlek tvingas skruvar. Med rätt verktyg också skyddar utter komponenter i motorn från skador.
Använd lämpliga bultar för att fästa de Harmonic Balancer Avdragare

under borttagningen, en trissa tas bort från ansiktet av den harmoniska balansblock. När detta är klart, är det ofta så att bultarna som höll den på plats är inte lämpliga för användning med avdragare verktyget. Idealt är avdragaren kopplad till den harmoniska balancer använda dessa skruvar, men de kan inte vara lång eller tjock nog att gripas effektivt av avdragare. I detta fall, särskilda skruvar finns tillgängliga som är kompatibla med verktyget, och lämna minst en halv tum i längd som skall monteras säkert till den harmoniska balansblock. Detta bidrar till att verktyget kan fästas och harmonisk balansaxel kan flyttas därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74548.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.