Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad Är Bump Shift på en Chrysler Transmission?

Chrysler transmission bump skift beskriver ett tillstånd när Chrysler sändningar flyttas hårt från en växel till en annan när nedväxling, exempelvis från fjärde till tredje eller tredje till andra växeln. Det kan vara enkelt att fixa eller kräva omfattande arbete. Orsaker

I vissa fall kan fel typ av transmissionsolja orsaka Chrysler sändningar till bump skift. I andra fall kan det vara en dator fel eller ett problem med underväxelkopplingsenhet.
Vätskeersättning

Byte transmissionsolja till en av Chryslers rekommenderade typer kan vara nog att lösa vissa problem bula skift. Men ibland är den vätska bara en del av problemet och en mer komplicerad fix behövs.
Omskolning

Ibland Chrysler sändningar med bump shift problem behöver ha datorn omskolas till korrekt kalibrera de växlingspunkter. Detta kräver att koppla bort batteriet för att radera datorns minne och sedan upprepade gånger köra fordonet med stadiga gaspådrag position som den accelererar genom alla fyra växlar, sedan utföra kickdowns - nedväxlingar som orsakas av att trycka på gaspedalen i golvet - för att hjälpa överföringen lära om korrekta växlingspunkter.
Ombyggnad

När knölen skiftar i en Chrysler transmission är resultatet av ett problem med underväxelkopplingsenhet, byta transmissionsolja eller omskolning överföringen kommer inte lindra problemet. I detta fall, bygger om sändningen krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74556.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.