Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Min 2001 Dodge Ram startar inte efter att ha suttit i en månad

Om du inte har fungerat din 2001 Dodge Ram för en månad eller längre, kanske du upptäcker att lastbilen inte startar. Långa perioder utan användning kan orsaka lastbilens bränsle och olja rinna ut ur motorn, eller att batteriet laddas ur när generatorn inte har den laddas regelbundet. Du kan följa några enkla steg för att avgöra varför din 2001 Dodge Ram inte startar efter att sitta sysslolös i en månad. Instruktioner
1

Kontrollera att se till att din lastbil är i parken hela vägen och att styrningen inte är låst och hindrar nyckeln från att vrida på tändningen. Om du har ett larm med en cut-off, se till att omkopplaren är i läge "på" och att larmet fungerar. Dessa förbiseenden kan ibland vara orsaken till problemet och är enkla att kontrollera.
2

Slå på dina lampor och radio. Om dina lampor och radio inte fungerar, har Ram batteriet troligen varit dränerad av sin makt. Försök att få fart på Ram. Om en fart inte fungerar, tar batteriet till en automatisk garage för testning. Om dina lampor och radio inte fungerar, är batteriet troligen inte problemet.
3

Kontrollera din bränslenivå. Om lastbilen vevar när du vrider på nyckeln, men startar inte, är problemet troligen bränsle relaterat. Du kan ha lämnat bilen med liten eller ingen gas i tanken, eller mätaren kan läsa att det finns mer bränsle än det egentligen är. Om du lämnade lastbilen i ett kallt klimat, kan vatten i gasen har fryst hindrar bränsle från att nå motorn. Även i varma klimat, kan vattnet i behållaren förhindra att bränsle från bränning. Lägg en behållare med torr gas eller gasledningen frostskyddsvätska till bränsletanken för att avlägsna överflödigt vatten och prova att starta Ram igen.
4

Kontrollera din bränslepump. Har en hjälpare slå på tändningen medan du lyssnar på motorn med huven öppen. När tändningen slås, bör du höra ett litet vinande ljud som varar ett par sekunder. Detta är bränslepumpen föra bensin till motorn. Om du inte hör detta ljud, kan din bränslepumpen vara trasig.
5

Kontrollera säkringen tändsystemet. En trasig tändning säkring är en osannolik orsak till problemet, men är värt en titt innan vi går vidare till större saker. Du hittar säkringen i lastbilen proppskåp.
6

Avgör om startmotorn fungerar. Om du har makt men ingenting händer när de viktigaste svängar, kan problemet ligga med din förrätt eller startkontakten. Byt brytaren och se om det löser problemet. Om inte, kan en ny startmotor behövas.
7

Kontakta en bilmekaniker eller garage om din bil fortfarande inte starta. Särskild utrustning kan behövas för att utföra tester tändsystem eller ytterligare analysera frågan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74596.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.