Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en drivknut för en 1993 Subaru Legacy

En trasig drivknut kan driva din Subaru rätt av vägen. Det är en del väl värt den tid och ansträngning att ersätta. A 1993 Subaru Legacy har CV axlar i de främre och bakre delen av fordonet, beroende på modell. Det mest effektiva sättet att ersätta en drivknut är att ersätta hela CV axel med en ny eller re-tillverkade axeln. De främre CV axlarna är svårare att ersätta på grund av den mer komplicerade främre styrning och fjädring montering, men de flesta blivande gör-det-självare bör vara upp till uppgiften. Saker du behöver
stödbenet
Däck järn
Breaker bar
32mm socket
Penetrerande olja
Grundläggande uppsättning av mekaniker verktyg
Kulled separator
Tie rod separator
Axel avdragare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Förbereda Avlägsna Axel
1

Parkera bilen på en plan yta och ställ in nödbromsen. Kontrollera att Subaru är parkerad på tredje växeln eller högre om den har en manuell växellåda. Något lossa muttrarna. Inte Palla upp fordonet.
2

Ta bort eventuella kåpor över axeln muttern (även kallad spindel mutter, det ligger i centrum av hjulet på änden av axeln). Bända eller slå ut eventuella fördjupningar i den slitsade delen av axeln, med en rak skruvmejsel. Spraya genomträngande olja på muttern om någon rost är närvarande. Sedan, med hjälp av breaker bar och en sexgradig uttag av rätt storlek, bryta axeln mutter gratis, men ta inte bort den.
3

Lyft bilen och sänka den på jack ställning. Se till att fordonet säkert stöds - du kommer att behöva krypa under den. Tag av hjulet och axeln muttern.
4

Unbolt krängningshämmaren fästet från den nedre styrarmen. Ta bort sprinten och kronmuttern från den nedre kulleden. Separera den nedre kulleden från styrspindeln med en kulled separator. Ta bort den nedre länkarm resten av vägen genom unbolting den på två punkter omedelbart ovanför där krängningshämmaren fästet var fäst.
5

Ta bort sprinten och kronmutter från dragstång där den fäster vid styrspindeln. Använd parallellstaget separatorn för att avlägsna parallellstaget från styrspindeln, skjut den fristående änden av dragstången ur vägen
6

krypa under bilen och leta reda på lastappen som passerar. genom axeln där den ansluter till överföring eller främre differential. Med hjälp av en hammare och en liten punsch eller en kryssmejsel, dunka ut lastappen. Ta bort och sätta Axel
7

Avlägsna CV axeln från
sluta vid överföringen. Använd en flat skruvmejsel eller annat lämpligt nyfikna verktyg för att separera axeln från växellådan eller den främre differential.
8

bort axeln från styrspindeln med axeln avdragare.
9 < p> Skjut in den nya axeln genom styrspindeln, och installera den nya axelmuttern. Dra åt det för hand för nu.
10

Rikta axelns hål fasthållningstapp på nya CV axeln och överföring änden. Skjut den nya axeln på plats på den sändande sidan och installera en ny fasthållningstapp. Addera slutar jobbet
11

Sätt tillbaka undre länkarm, slips stav och krängningshämmaren fäste. Med hjälp av momentnyckel, dra åt muttrarna på nedre länkarm till 113 Nm, enligt 1993 Subaru Legacy reparationshandbok publiceras av Chilton bibliotek.
12

Dra ner kronmuttrar på styrstaget och kulled, och installera nya sprintar
13

Åtdragninsmoment nya axelmuttern -. vridmoment siffra för denna mutter är 186 Nm, vilket också specificeras av 1993 Subaru Legacy reparationshandbok. Med hjälp av en hammare och skruvmejsel eller punsch, poäng utsidan av axelmuttern på nyckelharpa delen på axeln.
14

Sätt tillbaka hjulet på plats och dra åt muttrarna. Höj bilen, ta bort stödbenet, och försiktigt sänka din Subaru till marken. Dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74603.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.