Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen för My '98 Jimmy

Jimmy är en mid-size SUV tillverkad av GMC 1983-2005. De modeller tillverkade från 1995 till 2005 tillhör den andra generationen av GMC Jimmy och är praktiskt taget identisk med Chevrolet Blazer. Den 1998 GMC Jimmy har en vattenpump som motorn befogenheter med ett bälte. Det cirkulerar kylmedel från kylaren till motorn för att förhindra att motorn överhettas. Du kan komma åt vattenpumpen i 1998 GMC Jimmy från motorutrymmet nära kylfläkten. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Plomberbart container
1052080 tätningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln till negativa terminalen med en hylsnyckel för att hålla dig från att starta motorn när du byter vattenpumpen. Placera en förslutningsbar behållare under kylaren petcock och öppna petcock. Låt kylvätskan rinna från kylaren till behållaren.
2

Vrid remskivan remspännaren med en skiftnyckel för att lindra spänningen på drivremmen och ta bort drivremmen med en hylsnyckel. Koppla den övre luckan för kylfläkten och demontera remskivan för vattenpumpen. Lossa klämman för slangen till vattenpumpen och koppla loss slangen.
3

Demontera fästbultarna för vattenpumpen med en hylsnyckel och lossa vattenpumpen från motorn. Notera läget för varje bulten eftersom de kan ha olika längder. Kassera packningen för vattenpumpen.
4

Applicera ett tunt lager av 1.052.080 tätningsmedel på gängorna på de kvarhållande bultarna för vattenpumpen. Placera en ny packning på den nya vattenpumpen och montera vattenpumpen till motorn. Montera fästbultarna för vattenpumpen och dra dem till 30 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Fäst kylvätskeslangen till vattenpumpen och fäst den med de kvarhållande klämmor. Anslut remskivan för vattenpumpen och placera drivremmen över remskivan. Låt spännaren att kontakta drivremmen och installera övre fläktkåpan med en hylsnyckel. Anslut den negativa batterikabeln och fyll kylaren med kylvätska. Starta motorn och kontrollera tätheten i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74606.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.