Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen i en 1997 Caravan 3.3L

The Caravan är en familj minibuss tillverkad av Chrysler under dess Dodge varumärke sedan 1984. I 1997 års modell är en tredje generationens Caravan som hade ett val av flera olika motorer, inklusive en 6-cylindrig 3,3-liters motor. Denna motor använder en remdriven vattenpump att cirkulera kylvätska runt motorn. Om du behöver byta vattenpumpen i en '97 Caravan, måste du komma åt den från undersidan av fordonet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Jack
Jack står.
Shop handduk
Momentnyckel
Etylenglykol frostskyddsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Ta bort kabeln från den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Detta kommer att hindra dig från att starta motorn vid vattenpumpen bytet. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen för kylaren och öppna avtappningspluggen. Låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan.
2

Ta serpentin drivrem med en hylsnyckel. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla bort höger framhjul och den undre skärmen på höger framskärm.
3

Lossa remskivan för vattenpumpen med en hylsnyckel. Ta bort fästbultarna för vattenpumpen och demontera vattenpumpen från motorn. Kassera O-ringen för vattenpumpen och rengör monteringsytan för O-ringen med en butik handduk.
4

Placera den nya O-ringen på sin monteringsytan på den nya vattenpumpen. Installera den nya vattenpumpen på motorn och dra åt dess bultar till 108 kgf. med en momentnyckel. Montera remskivan för vattenpumpen och dra åt dess bultar till 20 ft lbs.
5

Anslut den nedre skärmen för höger framskärm med en hylsnyckel och montera det högra framhjulet. Anslut muttrarna för höger framhjul och vridmoment dem till 95 ft lbs. med en momentnyckel. Sänk bilen och anslut serpentin drivrem. Fyll kylaren med en blandning av 50 procent vatten och 50 procent etylenglykol frostskyddsmedel.
6

Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och låt den gå tills termostaten öppnas. Stäng av motorn och låt den svalna. Kontrollera och korrigera eventuella läckor i kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74620.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.