Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en topplockspackning på en 2005 Civic

"En blåst topplockspackning." Dessa ord, och tillhörande delar reparation och arbetskraftskostnader, är isen till den varma hjärtat i 2005 Civic ägare. Det jobbiga topplockspackning är så nära till hjärtat av motorn. Reparera eventuella topplockspackning är ingen liten uppgift, men det kan ske. Denna reparation kräver avlägsnande av cylinderhuvudet, en komplicerad och tekniskt förfarande - därav höga reparationskostnader kostnaden i affären. Om du är villig att ersätta din egen topplockspackning, kan du spara stora pengar genom att eliminera arbetskostnader. Saker du behöver
Full mekaniker verktygssats
Momentnyckel
Parts Cleaner Review Flat rakkniv
Nya topplocksskruvar
motorfordonskylsystem
Oil
Oljefilter

Visa fler instruktioner
bort topplocket
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Leta kylarens avtappningsplugg och tappa ur frostskyddsmedel. Tappa av motoroljan.
2

Koppla loss alla sensorer omedelbart närvarande runt ventilkåpan. Märk varje frånkopplad tråd, liksom den punkt du kopplat loss den från, så de kommer att vara lätt att återansluta senare. Ta bort tändkablarna.
3

bort hela plasten luftintaget och filter. Ta bort eventuella kylvätskeslangarna nära topplocket. Koppla röret EGR försörjning från avgasgrenröret och EGR-ventilen. Ta försiktigt bort eventuella andra sensorer anslutna till insugningsröret.
4

Unbolt avgasgrenröret från topplocket och från där den ansluter till avgasröret styrhuvudet. Efter alla sensorer och vakuumrör är bortkopplade från insugningsröret, REGLA UPP och ta bort insugningsröret samt.
5

bort den övre och undre kamrem täcker.
6

Ta bort ventilkåpan. Hänvisa till en head bolt sekvensdiagram, och lossa bultarna i omvänd ordning. Efter lossning, helt ta bort de bultarna.
7

bort topplocket. Du kan behöva bända topplocket löst. Detta uppnås bäst genom att köra en flat skruvmejsel eller annan kil mellan topplocket och motorblocket. Installera det nya topplockspackning
8


Skrapa eventuella kvarvarande delar av den gamla topplockspackning från motorblocket och cylinderlocket. Använd en platt rakhyvel. Inte Jigg inte metallen. Spraya från blocket och huvudet med delar renare (bromsdelarna renare fungerar bra för detta). Om något skräp faller in i cylindrarna, rengör den med en butik trasa eller pappershandduk.
9

Placera den nya topplockspackningen på motorblocket. Den passar bara på ett sätt. Se till att den är ren och korrekt passar all olja och passager kylvätska. Även den mest ansedda delar butiken kan göra ett misstag och sälj fel del från gång till gång, och det är ett jobb du absolut inte vill göra två gånger.
10

Kontrollera topplocket noga för sprickor. En blåst topplockspackning kan orsaka överhettning och huvudet sprickbildning eller skevhet. Lägg en linjal över cylinderhuvudet till kontrollen för skevhet. Den nedre delen av cylinderhuvudet bör falla i en perfekt plan. Se Varningar nedan.
11

Placera cylindertoppen tillbaka över den nya topplockspackningen. Var mycket försiktig - riva den nya topplockspackningen kommer den gå sönder (och det är ett jobb du inte vill göra igen)
12

Coat nya topplocksskruvarna med olja,. och finger-åt alla 10 av dem.
13

Drag topplocksskruvarna till rätt moment i en process i flera steg. Leta rätt åtdragningsmoment för din motor. De flesta 2005 Samhällskunskap kom med D17-motorer. Den motortyp är präglat på den övre delen av motorblocket. Tvärhänvisa antalet motortyp av din bil med ett vridmoment siffra hänvisning till att du använder rätt moment siffran. Om det finns fler än ett moment siffra finns, dra åt alla bultar till den första siffran först, sedan allt till den andra figuren, och så vidare tills du når den högsta vridmoment siffran. Huvudet bultar måste dras åt i rätt ordning för att säkerställa korrekt försegling av topplockspackning och förhindra topplocket skevhet. Addera Montering
14

Kontrollera att vevaxeln och kamaxelhjulet är anpassade till övre dödpunkt (TDC). Sätt tillbaka kamremmen.
15

Omvänd riva ner instruktionerna ovan för att sätta ihop den övre delen av motorn.
16

Fyll kylaren. Byt oljefilter och fyll på motorolja till rätt nivå.
17

Starta bilen och låt den gå i flera minuter. Efter några minuter, kontrollera nivån kylarvätska - det kan släppa så fluid fyller alla kylkanalerna i motorblocket

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74631.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.