Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

How Stuff Works : En AC Kompressor Automobile

Luftkonditioneringen ( AC ) i ett fordon består av flera delar såsom AC förångare , kompressor och kondensor . Den AC-kompressor är en av, om inte den , viktigaste av dessa komponenter , såsom ett fordons AC-system skulle vara praktiskt taget värdelös utan den. Med information om hur en AC Kompressor verk kan vara till nytta för bil ägare . Funktion

Kylmedel i ett fordons luftkonditioneringssystem trycksätts av AC kompressor . Den kompressor sedan pumpar köldmediet så att det färdas hela AC -systemet .
Sensorer

sensorer på bilar med klimatsystem kan påverka hur en kompressor fungerar . Ett exempel på detta skulle vara fordon utrustade med tryckomvandlare . Genom att hålla koll på köldmedelstrycket , kommer givaren stänga av kompressorn när dessa tryck blir för högt .
Oil

För en kompressor för att fungera korrekt , oljenivå måste iakttas noggrant . Med mer olja än vad som behövs kan hindra AC -systemet från kylning korrekt . Å andra sidan kunde inte tillräckligt med olja i kompressorn få den att sluta arbeta helt . Genom att ha kompressorn spolas för att avlägsna all olja , kan de rätta nivåerna sedan läggas tillbaka efter bilens specifikationer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74647.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.