Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 1993 P30 Chevy 454

Chevrolet P30 är en passagerare och last van i samma fordon klass som Ford Econoline och Dodge Ram. Den 1993 P30 erbjöds med flera olika motorer, den mest populära av dessa var en 8-cylindrig motor med en cylindervolym på 454 cubic inches. Vattenpumpen i en 1993 Chevrolet P30 fäster motorn och är åtkomlig från motorrummet. Du måste ta bort några ytterligare komponenter för att komma åt vattenpumpen i detta fordon och ersätta det. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
återförslutningsbara behållare
butik trasa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Sätt en återförslutningsbar behållare under kylaren avtappningskran och avlägsna avtappningskran. Låt kylvätskan rinna in i behållaren och ersätta avtappningskran. Täta behållare för senare användning om kylmediet inte är förorenad.
2

Lossa kåpan för fläkten med en hylsnyckel. Ta bort kåpan, tillbehöret drivremmen och generatorn. Koppla kylfläktaggregat, inklusive remskivan och kopplingen.
3

Koppla tillbehör konsoler med en hylsnyckel som behövs för att komma till vattenpumpen. Lossa kylarslangen, värmaren slangen och bypass slangen från vattenpumpen.
4

bort fästbultarna för vattenpumpen församling. Koppla bort vattenpumpen från locket till kamkedjan. Ta bort och kasta packningen. Rengör ytan på kamkedjan lock med en trasa för att avlägsna alla spår av den gamla packningen. Installera den nya vattenpumpen och packning till kamkedjan lock. Dra åt bultarna till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Slutför installationen av den nya vattenpumpen genom att utföra steg två och tre i omvänd ordning. Anslut den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Häll kylvätskan tillbaka i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74651.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.