Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 95 Volvo 850

Volvo 850 är en kompakt verkställande bil gjord 1992-1997 av Volvo Personvagnar. Det var tillgängliga i Sedan och station stilar godsvagnsunderreden med framhjulsdrift. 1995 års Volvo 850 hade en 5-cylindrig, 2,3-liters motor, eller en 5-cylindrig, 2,4-liters motor. Båda motorerna har samma procedur för att byta vattenpumpen. Denna procedur kräver att du avlasta bränsletrycket och töm kylsystemet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Slang
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Ta bränslepumpen under instrumentbrädan och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång tills den stannar för att lätta på trycket i bränslesystemet. Slå av tändningen och byt bränslepumpens relä. Vänta tills motorn har svalnat helt.
2

bort kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att förhindra att batteriet orsaka gnistor. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla bort stänkskyddet under motorn med en hylsnyckel.
3

Vrid värmereglaget på den högsta nivån och ta bort locket på expan kylvätsketanken. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avtappningskran på höger sida av motorblocket. Anslut en slang till avlopp kuk och placera den fria änden av slangen i tråget. Öppna avtappningskranen att dränera kylvätskan i dräneringstråget och stäng avtappningskranen.
4

Lossa bränsleledningarna från bränsletanken och koppla bort tanken expansionen kylvätska med en hylsnyckel. Ta bort frontkåpan för kamremmen och tillbehöret drivremmar. Koppla bort kamremmen.
5

Lossa fästbultarna för vattenpumpen med en hylsnyckel. Ta bort vattenpumpen från motorblocket och kassera den gamla packningen. Rengör monteringsytan på motorblocket med en trasa.
6

Installera den nya vattenpumpen och packningen till motorblocket och dra åt fästbultarna för vattenpumpen till 15 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Anslut kamrem, tillbehör drivremmar och frontluckan för kamremmen med en hylsnyckel. Montera tanken expansionen kylvätska och Anslut bränsleledningarna till bränsletanken. Anslut stänkskydd och sänka bilen. Anslut kabeln till den negativa batteripolen.
8

Fyll kylaren med kylarvätska och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång tills den når normal arbetstemperatur, sedan stänga av motorn. Toppa med kylvätska till rätt nivå och kontrollera kylsystemet är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74652.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.