Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad Är Tändföljd på en 1970 Chevy 307 motor ?

Bil motor kolvar stroke upp och ner med tändstiftet bränning gång för varje fyra slag . Varje tändstiftet bränder vid en annan tidpunkt , ger balanserad kraft som motorn går . Tändföljd beskriver sekvensen kolvarna eld i. Coil

spolen ger elektrisk energi för att göra en gnista . Det levererar energi till tändningen styrsystem som på äldre fordon är en mekanisk anordning som kallas en distributör . Nyare bilar använder avancerad elektronik för att fördela gnistan till cylindrarna .
Cylindertändning

Tändsystem kontrollen ger gnistan till en cylinder i exakt rätt ögonblick cylindern är redo att avfyras. Kolven är nästan på toppen av sitt kompressionsslag och insugningsventilen är stängd. Varje kolv är redo att avfyras vid en annan tidpunkt .
Tändföljd

motorn vänder , når varje kolv toppen av sitt kompressionsslag och bränder i en exakt ordning som ger motorn mekaniska balans . Chevrolet 307 V - 8 motorer har en cylinder tändföljd av 1-8-4-3-6-5-7-2 . Den främre högra cylindern är cylinder nr 1 . Den främre vänstra cylindern är cylinder nr 2 . Den andra cylindern till höger är cylinder nr 3 och så vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74654.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.