Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en topplockspackning på en GL 1100 Gold Wing

Den GL1100 Gold Wing lanserades 1980 och var baserad utanför GL1000. Den GL1100 var utrustad med en 1085-cc cylindervolym, vätskekylda motsats, fyrcylindrig motor. Högpresterande ventiltider och 30-mm hål förgasare bidrog till dess välförtjänt rykte av makt och tillförlitlighet. Utföra motorreparationer, såsom allmänt underhåll och justeringar rutin, är i allmänhet inte svårt på den här motorcykeln. Men byter topplockspackning är en utmanande reparation jobb. Denna reparation jobb kan göras utan att ta bort motorn från motorcykeln. Saker du behöver
dräneringskärlet
Metric Hylsnyckelsats
Märkpenna
Gummiklubba
Stålborste
Shop trasor
Packning skrapa
O ringar
Vridmoment skiftnyckel
Kuggrem
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp motorcykeln på sin centralstödet. Tappa ur kylvätskan ur petcock i botten av kylaren i ett uppsamlingskärl. Kassera den använda frostskyddsmedel i enlighet med lokala föreskrifter. Ta bort de svarta skruvarna i botten av kylaren och skjut kylaren framåt. Ta bort tändstift kablar från tändstiften och ställ dem åt sidan.
2

Ta bort de åtta skruvarna som håller plastskydden kamaxelns bälte. Ta bort kamaxel bälte omslag och ställ dem åt sidan. Markera positionen för kammen dreven med ett tic-märket på motorblocket och en matchande märke på kamaxeldrevet. Lossa tidpunkten bältessträckare och demontera kamremmen.
3

Ta bränslepumpen om att arbeta på höger sida av motorn. Avlägsna elektronisk tändning reluctor och täcka om arbetar på vänster sida av motorn. Ta bort de fyra skruvarna som håller ventilkåpor och ställ täcket åt sidan. Ta bort de fyra skruvarna som håller ner insugningsrören.
4

Ta bort de sex skruvarna som håller kåporna vipparmsaxel och ta bort vippaxlarna. Ta bort de två skruvarna som håller kamaxeln plattan remskiva tillbaka. Knacka vipparmsaxeln med en gummiklubba om det behövs för att underlätta avlägsnandet.
5

bort avgasgrenröret bultarna. Ta bort de sex 10-mm topplocksskruvar och den lilla 6-mm bult i botten av huvudet. Knacka på huvudet av med en gummiklubba. Bump motorn med starter om huvudet är svårt att avlägsna. Denna metod använder naturliga kompression av motorn att smälla huvudet löst.
6

Ta öppningen olja strypningen från vevhuset. Ta bort alla spår av gamla topplockspackning med en packning skrapa och trasa. Se till blocket och huvudet anliggningsytorna är rena, blanka och alla spår av den gamla topplockspackning avlägsnas. Rengör oljan strypningen och säkerställa inget slam eller annan smuts i öppningen passage i blocket. Rengör allt kol från huvudet med en stålborste och skrapa. Kontrollera huvudet kontrollen för sprickor eller andra skador. Reparera eventuella problem med huvudet som behövs.
7

Installera ren olja öppning med två nya O-ringar. Byt ut O-ringarna på huvudet vattenledning med nya och smörj dem med motorolja. Installera huvudet på blocket fingrarna med en ny topplockspackning. Använd inte någon typ av sealer på packningen, måste den installeras torrt.
8

Dra åt de sex 10-mm bultarna till 40 ft-lb med en momentnyckel i ett korsvis. Installera 6-mm bult vid huvudets botten och vridmoment till 10 ft-lb. Montera insugningsrören med rätt bultar. Se till att grenrör O-ringar är i gott skick eller byt vid behov.
9

Montera kamaxeln i huvudet och dra åt de sex kamaxel bultarna till 21 ft-lb. Montera kamaxeln plattan remskiva tillbaka med en ny packning och dra åt bultarna till 9 ft-lb. Montera de nya kuggremmar med justeringsmarkeringarna från steg 2 som referens. Dra ner justerare kamrem när allt är uppradade. Säkerställa att allt är korrekt innan du fortsätter till nästa steg.
10

Installera elektronisk tändning reluctor och täckplåt eller bränslepump som krävs. Byt avgasgrenrör bultar. Byt ventilkåpan och skruvar radiator. Fyll kylaren upp till den rekommenderade nivån med ny kylarvätska. Byt tändkablarna på tändstiften.
11

Starta motorn och kontrollera tätheten i kylsystemet. Fyll på kylvätska vid behov när motorn värms upp till normal arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74656.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.