Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter packningen ventilkåpa på en Jaguar XJ6

ventilkåpan packningen tätar motorn huvudet för att hjälpa det smidigt och förhindra oljeläckage. En bra indikation på när det är dags att byta ut packningen ventilkåpan på din Jaguar XJ6 är när olja börjar läcka ut ur motorn huvudet. Du kan byta ut packningen ventilkåpan lätt i en fråga om några få minuter. Med rätt verktyg och instruktioner kommer du att kunna ändra din egen packning ventilkåpa med inget krångel. Saker du behöver
SPACKEL
Platt skruvmejsel
tätningsmedel
Motor avfettningsmedel
ny packning
Shop trasor
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på ett plant underlag och öppna huven. Minuskabeln terminal batteri.
2

försiktigt loss PCV slangen från ventilkåpan placerad på motorns huvudet. Koppla loss tändkablarna knuten till varje tändstift genom att dra i bagageutrymmet (dra inte ledningarna för att undvika skador på tändkablarna). Obs: Det är viktigt att du kommer ihåg exakt vilka leder som går till vilken tändstift
3

Lossa och ta bort ventilkåpan fästskruvarna med en flat skruvmejsel.. Loss ventilkåpan och ventilkåpan packning från huvudet genom att bestämt dra av den (om förseglingen inte kommer att bryta, använd en spackel mellan motorns huvud och ventilkåpan att bryta förseglingen).
4 < p> Rengör anliggningsytan med en trasa och motor avfettningsmedel tills ingen olja eller tätningsmedel rester kvar. Applicera ett lager av tätningsmedel till den orörda passande yta.
5

Montera den nya packningen ventilkåpan, så passar bara på ett sätt. Sätt tillbaka ventilkåpan. Anslut varje tändkabeln i exakt sätt som de var inkopplad innan frånkoppling. Sätt tillbaka PCV slangen till ventilkåpan. Anslut den negativa batterikabeln.
6

Slå bilen på och låt den gå i några minuter. Kontrollera ventilkåpan för eventuellt läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74658.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.