Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 2006 Town & Country

The Town & Country är en familj minibuss säljs av Chrysler sedan 1990. Det är en lyx version av Chrysler Voyager. 2006 års modell är en fjärde generationens Town & Country, som tillverkades 2001-2006. Detta fordon var tillgänglig med en sexcylindrig 3,3-liters motor eller en sexcylindrig 3,8-liters motor. Vattenpumpen i dessa fordon är tillgänglig från motorutrymmet och utbytesproceduren för vattenpumpen är densamma för båda motorerna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är helt coolt att förhindra personskador pga het kylvätska. Koppla bort batterikabeln från minuspolen med en hylsnyckel, så att du inte starta motorn oavsiktligt. Placera ett uppsamlingskärl under dränaget för kylaren och öppna avtappningspluggen. Låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan och ersätta avtappningspluggen.
2

Ta bort det inre stänkskyddet på motorn med en hylsnyckel och dra ut tillbehöret drivrem. Ta bort fästbultarna för vattenpump remskiva. Placera remskivan löst mellan vattenpumpen och vatten pumphuset.
3

Lossa fästskruvarna för vattenpumpen med en hylsnyckel. Ta bort vattenpumpen från motorn och kasta packningen.
4

Placera en ny packning i huset gruppen på vattenpumpen. Justera positionen av vattenpumpen som behövs för att installera vattenpumpen. Efterdra alla skruvarna för vattenpumpen till 105 kgf. med en momentnyckel. Anslut bultar för vattenpump remskiva och dra åt bultarna till 250 kgf. Vrid vattenpumpen manuellt så att den rör sig obehindrat.
5

Anslut bältet tillbehörsdrivningens och inre stänkskydd med en hylsnyckel. Fäst kabeln till den negativa batteripolen och fyll kylaren med kylvätska. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74659.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.